Litt om blomstringstid og vårsanger

Den årstiden som vi er inne i nå får meg til å tenke på skoledagene, da vi sang vårsanger og blomstersanger.

“Se Norges blomsterdal» «No livnar det i lundar» «Kom mai du skjønne milde», “Uti vår hage”, for eksempel, sto på repertoiret om våren og på skoleavslutningen om sommeren. Det gjorde også favoritten «Jeg plukker fløyelsgræs». Veldig fine sanger synes jeg! Sammen med flere andre sanger er de en del av vår rike sangskatt. Jeg håper virkelig at de synges i skolen nå for tiden også. Det å synge er godt for sinnet og sjelen, og det stimulerer kreativitet. Musikk og sang er viktig for læring og lytting. Det å lære sanger etter gehør tror jeg har stor verdi.

Da jeg gikk i skolen sang vi mye, helt fra barneskolen til langt opp i videregående. Jeg har fortsatt stor glede av sang, og synger litt hver dag.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: