Dikt på en onsdag

Vem kan segla

Vem kan segla förutan vind
vem kan ro utan åror
vem kan skiljas från vännen sin
utan att fälla tårar?

Jag kan segla förutan vind
jag kan ro utan åror
men ej skiljas från vännen min
utan att fälla tårar!

En koselig liten svensk folkevise som har blitt sunget i generasjoner. En antar at sangen er en finlandssvensk sjømannsvise med opprinnelse fra Åland (ref. svenske Wikipedia). Sangen er mye brukt som vuggevise og barnesang. I sin nåværende form ble sangen først publisert i 1909, men har sannsynligvis vært sunget lenge før det.

—-
Sangen er så vanlig at en nesten ikke tenker over budskapet. Men det er fint. Tenk så fint det er å ha en venn og noen en er glad i. Når en reiser ut, er det vondt å skilles fra den (eller de) en har kjær.

Legg inn en kommentar

%d