Vårdagen

Endelig, endelig har våren kommet tilbake!

Dette tror jeg må være den første ordentlige vårdagen her. Solen varmer og det lukter av vår. Det lukter av snøsmelting og av fjorårsvekster som har måttet gi tapt for nytt liv. Det lukter av årets første sommerblomster. Det drypper fra taket. Drypp, drypp. Dråpene blir til dammer. Til små elver som forsvinner, litt etter litt.

Endelig er våren her.

Fortsatt ligger det mye snø utenfor, men den forsvinner i rekordfart. Jeg kan nesten se at det smelter. I skogkanten synger fuglene som aldri før. De virker å være minst like så begeistret for den fine dagen som jeg er.

Solen, lyset og livet har vendt tilbake.

I morgen skal jeg plante vårblomster i krukker, ta frem hagemøbler, rydde i boden og sope bort vinteren fra gårdsplassen. Typisk fine aktiviteter en vårdag i april.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: