Det nærmer seg hagesesong

Det nærmer seg hagesesong, og jeg har så smått begynt å planlegge sesongen i hagen.

Som tidligere år ønsker jeg meg en frodig og blomstrende hage. En hage som vil glede meg med sin overflod når sesongen er på hell.

Jeg har hatt denne hagen i over ti år, og vet av erfaring at det en legger inn av innsats, – det får en igjen.

Det har vært noen sesonger da jeg verken haddde ork eller kapasitet til å bry meg om hagen. Da måtte den pent klare seg på egen hånd. Men det har også vært sesonger da hagen har hatt stor frodighet og blomsterrikdom.

Jeg har bestemt meg for at årets hagesesong skal bli av det frodige slaget. Når jeg tenker tilbake på «vellykkede» sesonger, så er det en ting som skiller seg ut. Det er de sesongene da jeg sådde inne først. Det er ikke så lang sesong her jeg bor, og plantene trenger litt starthjelp. Så hvis jeg skal få rik blomstring i hagen må jeg sette igang med hagearbeid allerede nå.

Jeg ønsker å ha stauder, sommerblomster og løkblomster i hagen denne sesongen, og har bestemt meg for å så / plante følgende innendørs (i krukker og i plantekar):

 • Masse georginer av ulike typer og størrelser.
 • Irisknoller.
 • Begonia.
 • Blomkarse.
 • Kornblomst.
 • Ringblomst.
 • Solsikke

Urter vil jeg nok (mest sannsynlig) vil kjøpe på hagesenteret:

 • Jordbær
 • Tomat
 • Timian
 • Rosmarin
 • Gressløk
 • Oregano
 • Salvie
 • Dill
 • Koriander

Her kan du lese en interessant artikkel fra Aftenposten om det å så inne:

Vil du ha en kickstart på hagesesongen, bør du komme deg inn og så nå

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: