En påsketur for lenge siden

Jeg fikk bare lyst til å dele noen bilder fra gamle dager, dvs. fra begynnelsen på 80-tallet. Fra den tiden jeg gikk fra hytte til hytte i påsken, eller bodde i telt. Det er noen år (og noen kilo) siden nå, hehe.

Her er vi på fjelltur på Hardangervidda, og jeg tror jeg må være rundt 18 år på bildene.

Bildene er ikke tagget, og jeg er litt usikker på hvor de er tatt. Men jeg antar at noen av dem er fra Krækkja.

Det å gå på påsketur i fjellet er kjempefint, særlig hvis været er bra. Jeg har mange gode minner fra påsketurene jeg gikk i høyfjellet (hvis vi ser bort fra det året jeg ble sjuk da) Og hvem vet? Kanskje kommer jeg til å gå noen slike turer igjen, hvis anledningen skulle by seg.

Det å følge fjellvettreglene er viktig for en trygg og sikker ferdsel i fjellet. I 2016 kom Den norske turistforening (DNT) og Røde kors med nye. De er slik:

1. Planlegg turen og meld fra hvor du går
2. Tilpass turen etter evne og forhold
3. Ta hensyn til vær- og skredvarsel
4. Vær forberedt på uvær og kulde, selv på korte turer
5. Ta med nødvendig utstyr for å kunne hjelpe deg selv og andre
6. Ta trygge veivalg. Gjenkjenn skredfarlig terreng og usikker is
7. Bruk kart og kompass. Vit alltid hvor du er
8. Vend i tide, det er ingen skam å snu
9. Spar på kreftene og søk ly om nødvendig.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: