Danse mot vår

I morgen er det vårjevndøgn. Nå går det raskt mot vår og sommer, selv om en ikke skulle tro det når en ser ut av vinduet (her på Østlandet).

Vårjevndøgn er den ene av to dager i året da dag og natt er like lange. Fra nå av øker dagens lengde i gjennomsnitt med 3 minutter og 20 sekunder hver dag frem til sommersolverv. Ved sommersolverv er dagens lengde 17 timer, mot 12 timer og sju minutter i dag (her jeg bor).

Her kan du lese en Interessant artikkel om vårjevndøgn fra Illustrert Vitenskap.

Fra gammelt av sa de at hvis det ble fint vær på vårjevndøgn, så ble det en god sesong. Så vi får bare håpe at det blir fint vær i morra!

Den perioden som kommer nå, synes jeg er den fineste på hele året. Det er så fantastisk når sola og lyset vender tilbake, og naturen våkner til liv igjen.

Jeg tenker at det er viktig å være særlig nærværende og oppmerksom disse tidlige vårdagene. Våren er så intens, og da kan en gjerne leve litt intenst også.

Utover våren er det fint å sitte utendørs og kjenne solens stråler varme. Lytte til fuglesangen, og snuse inn senvinterens og vårens dufter. Glede seg over vårens farger. Eller stå opp en tidlig en morgen for å se på soloppgangen, slik jeg gjorde en påskemorgen på fjellet for noen år siden.

Eller hvorfor ikke danse, hvis du liker det?

En av de aller fineste vårvisene som er skrevet er Danse mot vår, komponert av Rolf Løvland, med tekst tekst av Britt Viberg. Her med Elisabeth Andreassen og Alexander Rybak:

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: