Victoriahuset

Bildene av disse vakre blomstene tok jeg da jeg besøkte Victoriahuset i Botanisk hage på søndag. Victoriahuset er et utstillingsveksthus der du kan se planter fra et tropisk og subtropisk miljø. I tillegg til plantene finnes fisk, tropiske reker og sommerfugler i veksthuset.

Veksthuset ble bygget i 1876 for å huse Victoria-vannliljen fra Amazonas. Den dag i dag er vannliljen bygningens hovedattraksjon.

Jeg synes det var flott å besøke Victoriahuset og få et lite inntrykk av hvordan naturen kan være i et tropisk og subtropisk klima. Jeg tror slike steder er viktige for å spre kunnskap om naturen. Med kunnskap om naturen følger også en følelse av ansvar for den.

Visste du forresten at Amazonas er verdens viktigste økosystem? Dette området er under sterkt press og avskogingen øker. I denne artikkelen fra Regnskogfondet kan du lese mer:

Amazonas: Verdens viktigste økosystem

På fotobloggen har jeg lagt ut flere bilder fra turen rundt i Botanisk hage på søndag (følg linken). Ta en titt innom da vel!

Vinter i Botanisk hage

Sendt av

Hei, og velkommen til min blogg! Her skriver jeg om smått og stort, det som opptar meg og som skaper engasjement. Legg gjerne igjen en kommentar hvis du vil!

Legg inn en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s