Fastelavnsboller uten sukker og mel

Her er fastelavensbollene for deg som ønsker et glutenfritt og sukkerfritt alternativ. Jeg fant oppskriften på Funksjonell mat sine hjemmesider. Bollene lages med egg, smør, tagatesse, fløte, kokosmel og kardemomme. Jeg synes bollene ble kjempegode, og de er et godt alternativ til vanlige boller.

Bollene er lavkarbo og har har mindre kalorier enn boller med mel og sukker. En bolle (uten krem) gir ca. 135 kcal – 4 g protein, 2 g karbohydrater og 12 g fett.

Jeg fikk 8 boller ut av denne deigen.

Fastelavnsboller uten sukker og mel

Ingredienser

4 egg

3 ss tagatesse

50 g meierismør

1 dl fløte

1 dl kokosmel

2 ts bakepulver

3 ss fiberhusk

1 ts kardemomme

Slik gjør du

Visp egg og Tagatesse til eggedosis. Smelt smøret i en tykkbunnet kjele. Trekk kjelen av platen og tilsett fløte. Hell smør-/fløteblandingen i eggedosisen, og bland godt.

Mål opp kokosmel, bakepulver, fiberhusk og kardemomme og ha det tørre i det våte. Rør godt og la det svelle i ca. 10 minutter.

Sett ovnen på 160 grader slik at den når ønsket varme mens deigen sveller og du baker ut bollene.

Etter 10 minutter former du deigen til passe store boller som du setter på et bakepapir. Ha gjerne litt olje på hendene først, så blir du ikke så klissete.

Pensle bollene med et sammenvispet egg (kan sløyfes) og sett dem inn i den varme ovnen. La det steke i 18 – 20 minutter.

Server gjerne med jordbærsyltetøy og krem.

Kilde oppskrift: Funksjonell mat

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: