Snart fastelavn

Tenk at det snart er fastelavn. Så fort tiden går! Når det er fastelavn er det ikke så lenge til påske og vår! (neste onsdag, på askeonsdag, er det 40 dager til palmesøndag, hvis vi ser bort fra søndagene).

Fastelavn synes jeg er en fin tradisjon. Den er så fargerik og glad. Hva ville vel februar vært uten fastelavn?

Ordet fastelavn kommer fra tysk og betyr for «kvelden før fasten». Fastelavn begynner med fastelavnssøndag, fortsetter med blåmandag, og så kommer feitetirsdag.

I mange land arrangeres det karneval i dagene rundt fastelavn. Det mest kjente og spektakulære er karnevalet i Rio de Janeiro. Også i Europa er det vanlig med karneval. I mange land er det opptog med musikk, karnevalsfigurer, confetti, blomster, lys og fyrverkeri. Noen steder pynter de hester og vogner med fargerike sløyfer og lange bånd.


Jeg har (dessverre) ikke noen tradisjon for å gå på karneval, men følger de norske skikkene. Ingen fastelavnssøndag her i huset uten fastelavensboller. Og hvert år støtter jeg Norske kvinners sanitetsforening ved å kjøpe et fastelavensris. De gjør en super jobb for kvinners helse og livsvilkår.


Jeg synes også det er fint å fylle huset med friske farger på denne tiden året.

Jeg har funnet frem fargerikt porselen fra skapet og har pyntet med fargerike tekstiler og puter i stua.


Oppskriften på Store boller finner du her.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: