Noen flere glimt fra Berlin

Jeg var naturligvis også ute og shoppet litt da jeg var i Berlin. Ikke det at jeg shoppet så veldig mye, for storshopping er ikke helt min stil. Men det er uansett artig å gå rundt å se hva som rører seg i trend- og motebildet akkurat nå.

Utvalget i handlestrøkene der jeg gikk, var veldig bra. Det var mange spennende og helt annerledes butikker, enn her hjemme. Prisene lå omtrent på samme nivå som her, med unntak av kjøpesenteret Kadewe. Der var prisene ganske stive.

Her er noen glimt fra shoppingen, og vi begynner med gårsdagen. Jeg var tidlig ute, for etter lunch skulle jeg til språkskolen:).

Hotellet anbefalte området rundt Potsdamer Platz som et bra shoppingsted, og det var det også. Det lå to store kjøpesentre der: Arkaden og Mall of Berlin. Veldig mange bra butikker og veldig mange bra spisesteder. Særlig i Arkaden.

Staselige trær utenfor Mall of Berlin.

Dette er en digresjon fra shoppingtemaet, men jeg ble veldig fasinert av de spesielle høyhusene som lå på Potsdamer Platz.

Jeg tok bare ett bilde fra shoppingen, og det var dette. Ampelmann er det vi kaller Grønn mann på trafikklyset. Den grønne mannen ser unektelig litt annerledes ut i Berlin enn vår mann. Egentlig litt mer stilig siden han har hatt. Ampelmann har sine egne butikker i Berlin. Her fra butikken i Arkaden.

Nok en digresjon fra shoppingtemaet. Da jeg var på Potsdamer Platz kunne jeg ikke la være å gå innom spionmuseet som lå der. Altså, spionbransjen er ikke akkurat min favorittbransje. Så mye krenkelser i personlig integritet! Så utrolig antidemokratisk! Stasi som opererte i Øst-Tyskland er noe av det verste historien har sett. Museet var egentlig ikke helt lett tilgjengelig på grunn av mye tekst på tysk, men jeg fikk likevel med meg en del.

På lørdag gikk jeg rundt i området rundt Tauentzienstraße, det var like i nærheten av hotellet der jeg bodde. Det var mange kjempefine butikker der, blant annet kjøpesenteret Kadewe. Kadewe er det nest største kjøpesenteret i Europa etter Harrods i London, og det største på kontinentet. Det var et veldig bredt og litt eksklusivt utvalg i kjøpesenteret, og en veldig flott matavdeling på toppen (med vin, oster, lokalmat og alt godt du kan tenke deg).

Skulpturen i gaten heter «Broken chain».

Hotellet jeg bodde på het forresten «Hotell Berlin». Et helt OK hotell, og ikke så verst pris.

Her er noen bilder jeg tok inne på Kadewe.

En fin liten møbelgruppe i interiøravdelingen.

Det er veldig mye lekkert å få kjøpt på sengetøyfronten akkurat nå.

Grønne planter i minidrivhus er superhot i år.

En oase i et lite drivhus.

Det var veldig mye fint og fargerikt porselen.

Messing er igjen tilbake i trendbildet.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: