På sightseeing i Berlin

Nå er jeg hjemme igjen etter noen dager i Berlin. Jeg har hatt det kjempefint, og det var en opptur å være borte noen dager. En miniferie utenom sesongen kan absolutt anbefales! Severdighetene ligger der som alltid, men alt er mye roligere og det er ikke så dyrt å reise.

Disse bildene er fra en sightseeing jeg deltok på, på søndag. Jeg slengte meg med på en fire- times fottur rundt om i Berlins gater, i regi av TripAdvisor, og det er jeg glad for at jeg gjorde. Opplegget var kjempebra. Guiden var flink til å formidle og snakket tydelig, og jeg lærte mye.

Berlin synes jeg er variert og spesiell by. Den er spennende og interessant og har et rikt kulturliv og handelsliv. Byen har mangfold, og menneskene er åpne og inkluderende.

Samtidig er byen veldig preget av sin historie. Overalt er det spor etter fortidens begivenheter og hendelser. Historien ligger der lag på lag.

På turen rundt i Berlins gater fikk vi se steder fra eldre tid i Berlin. Vi fikk se steder for hendelser i mellomkrigstiden, fra det fryktelige naziregimet og jødeforfølgelsene. Vi så også rester etter muren som delte Berlin og Europa, og hørte om murens fall. Som igjen samlet Europa.

Vi så også mange gripende og tankevekkende steder til minne om de millioner av jøder som mistet livet under holcaust. Vi besøkte steder for stille refleksjon og forsoning.

Berlins fjernsynstårn.

Berlinerdomen.

Altes Museum (norsk: Det gamle museet). Stiller ut antikksamling.

Neue Wache er en bygning ved hovedgata Unter den Linden i Berlin. Tysklands sentrale minnested for krigens og voldens ofre. Det er åpning i kuppelen, og regn, snø og kulde faller ned på statuen “Mutter mit totem Sohn” (mor med død sønn). Et symbol på de siviles lidelse under den annen verdenskrig.

Bebelplatz. Dette er stedet hvor den kjente bokbrenningen den 10. mai 1933 fant sted. Midt på plassen et det et minnested for hendelsen:

That was but a prelude;
where they burn books,
they will ultimately burn people as well.
Heinrich Heine 1820

Gendarmenmarkt. Her står en statue av poeten Friedrich Schiller midt på plassen, og den er omgitt av tre kjente berlinske bygninger: den franske katedralen, den tyske katedralen og konserthuset.

Checkpoint Charlie – en tidligere grenseovergang mellom den amerikanske sektoren av Vest-Berlin og den sovejetiske sektoren i Øst-Berlin.

Så kule biler! Fra Trabi-museet.

Her så vi på rester av den forferdelige Berlinmuren.

Gripende og tankevekkende minnested – Holocaust memorial.

Tilslutt kom vi frem til Brandenburger Tor.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: