Språkopplæring igjen

Nå på nyåret, når ettermiddagene har blitt litt roligere, har jeg fått lyst til å fortsette med tyskopplæringen som jeg begynte på i fjor igjen.

Det var i fjor at jeg fant ut at jeg ville friske opp min gamle skoletysk, etter at jeg plutselig fikk en helt ny familie i Tyskland. Cathinka, yngste datter, giftet seg med Daniel som kommer fra Bayern, og de hadde et fantastisk bryllup i Füssen, på forsommeren i fjor.

Det har vært veldig hyggelig å få så nære relasjoner til en famile i et annet land! Daniels familie snakker godt engelsk, men siden jeg kan litt tysk fra før, så har jeg lyst til å snakke tysk med dem. Besøkene til Tyskland har blitt flere, så det er mange gode grunner til å friske opp igjen skoletysken.

I løpet av fjoråret tok jeg et onlinekurs i tysk og leste mest mulig for å få opp ordforrådet og forståelsen. Jeg lærte veldig mye på den måten, men nå har jeg kommet til at jeg ønsker å ta tyskopplæringen et skritt lenger. Et mål for dette året er å gjennomføre et tyskkurs!

Det finnes jo massevis av fine tyskkurs en kan ta i Norge, men jeg har funnet ut at jeg vil lære språket i landet der det snakkes. Så i løpet av våren (og kanskje sommeren) kommer jeg til å dra til Berlin på språkkurs!

Det blir spennede og utfordrende å ta et tyskkurs i Tyskland. Det er en stund siden jeg tok et intensivt språkkurs sist, så jeg regner med at jeg må jobbe hardt for å henge med:). Men det skal gå!

Jeg synes det er fantastisk at det finnes så mange muligheter for å skaffe seg ny kunnskap, uansett alder. Med onlineopplæring og med mulighet for individuelt opplagte kurs, er det lett å tilegne seg ny kunnskap. Jeg tror det er viktig at en aldri slutter å lære og utvikle seg. Det å lære seg noe nytt er noe en kan gjøre hele livet.

Posted by

Hei, og velkommen til min blogg! Her skriver jeg om smått og stort, det som opptar meg og som skaper engasjement. Legg gjerne igjen en kommentar hvis du vil!

Legg inn en kommentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s