Språkopplæring igjen

Nå på nyåret, når ettermiddagene har blitt litt roligere, har jeg fått lyst til å fortsette med tyskopplæringen som jeg begynte på i fjor igjen.

Det var i fjor at jeg fant ut at jeg ville friske opp min gamle skoletysk, etter at jeg plutselig fikk en helt ny familie i Tyskland. Cathinka, yngste datter, giftet seg med Daniel som kommer fra Bayern, og de hadde et fantastisk bryllup i Füssen, på forsommeren i fjor.

Det har vært veldig hyggelig å få så nære relasjoner til en famile i et annet land! Daniels familie snakker godt engelsk, men siden jeg kan litt tysk fra før, så har jeg lyst til å snakke tysk med dem. Besøkene til Tyskland har blitt flere, så det er mange gode grunner til å friske opp igjen skoletysken.

I løpet av fjoråret tok jeg et onlinekurs i tysk og leste mest mulig for å få opp ordforrådet og forståelsen. Jeg lærte veldig mye på den måten, men nå har jeg kommet til at jeg ønsker å ta tyskopplæringen et skritt lenger. Et mål for dette året er å gjennomføre et tyskkurs!

Det finnes jo massevis av fine tyskkurs en kan ta i Norge, men jeg har funnet ut at jeg vil lære språket i landet der det snakkes. Så i løpet av våren (og kanskje sommeren) kommer jeg til å dra til Berlin på språkkurs!

Det blir spennede og utfordrende å ta et tyskkurs i Tyskland. Det er en stund siden jeg tok et intensivt språkkurs sist, så jeg regner med at jeg må jobbe hardt for å henge med:). Men det skal gå!

Jeg synes det er fantastisk at det finnes så mange muligheter for å skaffe seg ny kunnskap, uansett alder. Med onlineopplæring og med mulighet for individuelt opplagte kurs, er det lett å tilegne seg ny kunnskap. Jeg tror det er viktig at en aldri slutter å lære og utvikle seg. Det å lære seg noe nytt er noe en kan gjøre hele livet.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: