Kanelstjerner

Jeg fant oppskriften på disse småkakene i en kokebok, og fikk lyst til å prøve dem. Kanelstjerner er en type mørdeigskaker som kjevles og som stikkes ut med pepperkakeform. Før steking drysses det over sukker og kanel. Småkakene er veldig gode, og de er ikke minst dekorative på kakefatet.

Kanelstjerner
Ca 70 kaker

3, 5 dl hvetemel
1 dl potetmel
1/2 dl sukker
1 eggeplomme
200 g margarin eller smør
1 ss kaldt vann

1 egg til pensling. Strøsukker og kanel.

Slik gjør du:

Mål opp mel og sukker og legg det i en haug på bakebordet. Legg oppi en eggeplomme og smør i skiver. Hakk alt sammen med en kniv. Ha i vannet, og arbeid raskt sammen til en deig. Eller bland alt sammen i en kjøkkenmaskin ( deigen skal knas minst mulig). Legg deigen i en plastpose ca 30 minutter i kjøleskapet.

Kjevle ut deigen 2 – 3 mm tykkelse. Stikk ut kaker med stjerneform, eller annen form. Legg kakene på en plate med bakepapir. Pensle kakene med oppvispet egg og strø på kanel og strøsukker. (Bruk et dørslag).

Stek kakene midt i ovnen på 200 grader i 10 minutter. La de gjerne avkjøles på platen.

Kilde oppskrift: Vinterns goda ting. Anna Bergenström og Fanny Bergenström.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: