Dagen før Lucia

Her om dagen var det i følge folketroen årets lengste natt, en natt da mørke krefter rådet og dyrene kunne tale. Godt er det da at vi feirer Lucia, tenner lys og skremmer bort alt mørkt.

Luciadagen er den hellige Lucias minnedag, 13. desember. Lucia led ifølge legenden martyrdøden under kristendomsforfølgelsene i Romerriket tidlig på 300-tallet. 1700 år senere feires hun fremdeles som helgen i katolske land. I Norden er feiringen blandet sammen med den gamle norrøne lussitradisjonen.

Det er så hyggelig å drive med juleforberedelser nå i tiden før jul. Dagen før Lucia kom mine to eldste barn hjem for å hjelpe til med julebaksten. Yngstedatter Cathinka og mannen Daniel bor i Australia, og de er alltid savnet, særlig nå som det nærmer seg jul.

Det å ha et lite juleverksted før jul er en tradisjon vi har hatt i mange år, og selv store barn liker det. Nå ble det ikke så mye småkakebaking på oss denne dagen, for sant å si baker vi ikke så mye småkaker mer (men noen blir det). Men vi bakte lussekatter! Så godt å kose seg med lussekatter nå i adventstiden, sammen med en kopp julete.

Ute var det iskaldt. Jeg hadde så klart tent masse lys, og alt som eventuelt var mørkt ble som feid bort.

Og slik ble kvelden før Lucia hos meg.

Anine i full gang med å bake lussekatter.

Posted by

Hei, og velkommen til min blogg! Her skriver jeg om smått og stort, det som opptar meg og som skaper engasjement. Legg gjerne igjen en kommentar hvis du vil!

Legg inn en kommentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s