Julebelysning ute

Sakte, men sikkert blir det jul utenfor huset hos meg også. I går satte jeg på julebelysning på ett av trærne ute i hagen, og i dag skal jeg sette på belysning på et par trær til.

Som vanlig er jeg litt sent ute. Jeg rakk ikke å sette opp julelysene ute før første søndag i advent i år heller. Som i fjor og sikkert året før det også. Slik blir det av og til når en jobber fulltid, og har program på kvelder og i helger.

Men jeg tenker at det ikke gjør noe. Ting får ta den tid det tar, – enten det tar en dag eller en uke. Det er ingen mening i å skape seg mer stress i tilværelsen enn nødvendig. Det gjør jo ikke noe om en driver og pusler litt på kveldene før jul.

Etter en travel november har jeg forsøkt å redusere på programmet i ukene som kommer. Ukene fremover skal bli mer rolige. Jeg ønsker ikke at førjulstiden skal bli en periode fylt med stress og mas, med fulle kjøpesentre med høy musikk og med alt for mange aktiviteter.

Balanse i tilværelsen er viktig. Det er viktig å ta seg tid til bare å være, til rekreasjon, hvile og kreativitet. Og ikke minst. Det er viktig å ta seg tid slik at en kan nyte førjulsstemningen både inne og ute.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: