Noen glimt fra miniferien

En liten miniferie utenfor sesongen kan absolutt anbefales! Jeg har hatt fire fine dager i Tyskland. Dager fylt med hyggelige mennesker og gjestfrihet, opplevelser, avkobling og rekreasjon.

Som jeg skrev her om dagen så besøkte vi alpelandsbyen Schwangau på torsdag, og deltok på omvisning på slottet Neuschwanstein. Det var utrolig artig. Det var også fint å være tilbake i byen Schwangau igjen. Alpene er flott uansett årstid, og små alpelandsbyer har jeg alltid synes det er noe spesielt med. (Helt siden jeg leste eventyret om Heidi som barn:)) Alpelandsbyene er så stemningsfulle med tyrolerhus med bindingsverk, souvenirbutikker, bierstuber og restauranter. Akkurat nå var det glüwein å få kjøpt overalt.


Hester fraktet de turistene som ikke ville gå, opp til slottet.

Fredag var dagen for å ta Daniels hjemby, Kaufbeuren, nærmere i øyesyn. Kaufbeuren er en gammel bayersk middelalderby med masse historie.

Bilde fra den gamle bydelen.

Vi gikk en runde rundt i gamlebyen, og så på landemerker og bebyggelse. Vi var også på cafè, og gikk i butikker og shoppet litt.

Motiv fra gamlebyen.

På fredag kveld feiret vi 60-års dagen til Daniels far. Feiringen fant sted på denne gamle tradisjonsrike restauranten fra 1400-tallet.

Det var en veldig hyggelig restaurant! Bildene tok jeg like før gjestene kom.

60-årsfeiringen var veldig hyggelig, med mange gjester, god mat og sang. Utpå kvelden beveget hele selskapet seg ut på ringmuren som omsluttet byen. Der ventet en guide, som på en levende måte fortalte om byens historie og tradisjoner.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: