Dikt på en onsdag

Kjente jeg deg

egentlig. Noe

du aldri fikk sagt eller

vi lot ligge. Halv-

tenkte tanker. En skygge

som strøk over ansiktet.

Noe i øynene. Nei

jeg vil ikke tro det.

Men det kommer igjen. Natten

har ingen lyd,

bare rare tanker. Ord

som stiger opp av søvnen:

Kjente jeg deg?

Rolf Jacobsen

Jeg er veldig glad i diktene til Rolf Jacobsen. Dette diktet synes jeg er sårt og tankevekkkende. Diktet er preget av ettertanke, og Rolf Jakobsen skrev det etter at kona hans døde. Diktet sier noe om at alle mennesker har sine innerste tanker og hemmelige rom som ikke er synlige, – selv ikke for de aller nærmeste. Alle har rett til sine indre rom. For alle er det ikke like naturlig å dele. Mennesket er mangfoldig, og det å dele kan virke både positivt og negativt.

Posted by

Hei, og velkommen til min blogg! Her skriver jeg om smått og stort, det som opptar meg og som skaper engasjement. Legg gjerne igjen en kommentar hvis du vil!

Legg inn en kommentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s