Super søndagsfrokost 

Frokosten er et måltid jeg er veldig glad i, og hver morgen tar jeg meg tid til å spise en god frokost. Jeg er ganske trøtt om morgenen, og da er det godt å ta det litt med ro. Jeg tar med meg et frokostbrett ut i stua og setter meg i sofaen, og der sitter jeg ganske lenge og spiser, samtidig som jeg leser morgenens nyheter på iPad. Dagen må liksom begynne litt langsomt for meg, ellers blir alt bare stress resten av dagen. Etter en slik rolig start føler jeg meg absolutt klar for dagens gjøremål. 

Hva jeg spiser til frokost varierer. Det går litt i perioder. Akkurat nå spiser jeg vanlige brødskiver med pålegg, med litt frukt eller juice ved siden av, og kaffe så klart. Andre ganger går det i havregrøt, omelett eller yoghurt med müsli. På søndagene gjør jeg litt ekstra ut av frokosten. Da blir det ofte et fint frokostbrett, eller borddekking hvis vi er flere.

På søndagen som var, skeiet jeg skikkelig ut på frokostfronten. Da bestilte jeg nemlig fersk brød, syltetøy, müsli og smoothie fra nettstedet Morgenlevering. no. På Morgenlevering. no kan du bestille mat og drikke, blomster eller lesestoff, på kvelden, og få det levert i postkassa om morgenen dagen etter. Dette er første gang jeg har bestilt varer på nett og fått de levert hjem, men det tror jeg at jeg skal gjøre mer av. Litt dyrere enn å kjøpe i butikk var det nok, men det føltes som en luksus å få levert fersk brød og litt ekstra gode produkter til søndagsfrokosten.

Jeg anrettet superfrokosten pent på et brett, og la til litt ekstra fra kjøleskapet, –  friske grønnsaker, bær, ost og egg. 

Tips til et supert frokostbrett

– brød gjerne ferskt eller ristet, enten med godt pålegg på, eller pålegg på små skåler på brettet

– god kaffe, eller te, i et krus eller i en pen kaffekopp

– juice eller smoothie, aller helst ferskpresset

– en liten blomst kanskje? 

– fersk frukt eller bær, eller frossen, som er moset opp med en stavmikser

– bruk gode råvarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: