Lørdagsutflukt til Hadeland


I går var det et aldeles fantastisk vær her på Østlandet, og jeg benyttet dagen til å dra på fototur til Hadeland sammen med en venninne. Arnhild og jeg dro først til Søsterkirkene på Gran. Vi var ved kirken en god stund, og gikk rundt og fotograferte. Bildene kan du se her.Vi gikk også inn i den ene av kirkene – Nicolaikirken. Der tente vi lys og sendte ut noen gode tanker. Like ved kirkene lå Granavollen Gjestgiveri og Glasslåven kunstsenter. Vi gikk til Glasslåven og så på utstillingene der.Akkurat nå ble utstillingen «Gå stille» vist på Glasslåven. Malerier av Marit Knarud.Deretter dro vi til Steinhuset som lå noen hundre meter fra Søsterkirkene. Steinhuset er en gammel steinbygning fra 1200-tallet, og den står like ved siden av prestegården i Gran. Det lå også en vakker besøkshage ved Prestegården – Prestegårdshagen.Det var et flott kulturlandskap der. Her var det forsøksfelt for eksotiske grønnsaker. Så bra at en forsøker å dyrke eksotiske grønnsaker i Norge!

Etter at vi hadde vært og sett på Steinhuset, kjørte vi videre over Thingelstadhøgda, forbi Grindaker og til Brandbu. En virkelig fin tur!Lunchen spiste vi på spisestedet Lokstallen på Røykenvik ved Randsfjorden.Vi spiste gresskarsuppe.På Lokstallen var det et veldig hyggelig og annerledes interiør, og høyt under taket.Fargerike og fine stoler.I andre etasje lå det en interiørbutikk.Det var vakkert ved Randsfjorden denne oktoberlørdagen.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: