Lørdagsutflukt til Hadeland


I går var det et aldeles fantastisk vær her på Østlandet, og jeg benyttet dagen til å dra på fototur til Hadeland sammen med en venninne. Arnhild og jeg dro først til Søsterkirkene på Gran. Vi var ved kirken en god stund, og gikk rundt og fotograferte. Bildene kan du se her.Vi gikk også inn i den ene av kirkene – Nicolaikirken. Der tente vi lys og sendte ut noen gode tanker. Like ved kirkene lå Granavollen Gjestgiveri og Glasslåven kunstsenter. Vi gikk til Glasslåven og så på utstillingene der.Akkurat nå ble utstillingen «Gå stille» vist på Glasslåven. Malerier av Marit Knarud.Deretter dro vi til Steinhuset som lå noen hundre meter fra Søsterkirkene. Steinhuset er en gammel steinbygning fra 1200-tallet, og den står like ved siden av prestegården i Gran. Det lå også en vakker besøkshage ved Prestegården – Prestegårdshagen.Det var et flott kulturlandskap der. Her var det forsøksfelt for eksotiske grønnsaker. Så bra at en forsøker å dyrke eksotiske grønnsaker i Norge!

Etter at vi hadde vært og sett på Steinhuset, kjørte vi videre over Thingelstadhøgda, forbi Grindaker og til Brandbu. En virkelig fin tur!Lunchen spiste vi på spisestedet Lokstallen på Røykenvik ved Randsfjorden.Vi spiste gresskarsuppe.På Lokstallen var det et veldig hyggelig og annerledes interiør, og høyt under taket.Fargerike og fine stoler.I andre etasje lå det en interiørbutikk.Det var vakkert ved Randsfjorden denne oktoberlørdagen.

Posted by

Hei, og velkommen til min blogg! Her skriver jeg om smått og stort, det som opptar meg og som skaper engasjement. Legg gjerne igjen en kommentar hvis du vil!

Legg inn en kommentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s