En formiddag på museum 

Nordiska museet
Her om dagen, da jeg reiste fra Tallin til Oslo hadde jeg noen få timers ventetid i Stockholm, før jeg skulle videre med toget til Oslo. Men hva skulle jeg brukte den ledige tiden til?

Siden jeg ikke hadde lyst verken til å henge rundt på stasjonen eller gå rundt i byen, bestemte jeg meg for å dra en tur ut til Nordiska museet. Nordiska museet ligger på Djurgården i Stockholm, og er Sveriges største kulturhistoriske museum. Samlingene viser landets kulturhistorie fra og med 1500-tallet, og til i dag.

Nordiska museet var virkelig et museum etter mitt hjerte. De hadde utstillinger der av smykker, leketøy, fashion og fotografi, og av tradisjoner av alle slag. Det var utstillinger som viste alt hva vi nordmenn forbinder med Sverige. Gløgg, lucia, pepperkakebaking, tomter, midsommar, surstrømming, kräftskivan og mye mere.

De hadde også en nydelig utstilling om lyset, det Nordiska ljuset,  som betyr så mye for oss her nord.

Fra museeumsbutikken
Adventstradisjon viktig i svensk kultur. Og i vår!
Pepperkakebakst er også en viktig tradisjon.
Utstilling om Folkhemmet anno 1950
Det var en egen lekeavdeling i museet, der barna kunne leke. Så kult å leke butikk her!

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: