Elefantøre

Elefantøre (latin: Pilea Peperomioides) er en fin og dekorativ plante som har blitt veldig populær de senere årene. Særlig fordi den er så lettstelt. Den har ikke så store krav til tilværelsen, og klarer seg fint med lite stell.

Den er også blomsten for de utålmodige, siden den raskt vokser seg stor og flott.

Liker å stå lyst, men ikke i direkte sollys
Elefantøre liker å stå lyst, men ikke i direkte sollys. Det holder med vanning en gang i blant, og den tåler godt litt uttørring. Den liker seg visstnok aller best når den kan stå mot nord, der det er akkurat passe med sollys. Hvis den ikke trives, er det en god idé å flytte litt rundt på den.

Lett å få til nye planter
Blomsten er også veldig lett å formere. Det vokser nemlig stiklinger på siden av moderplanten, og det er bare å løsne den stiklingen som ser sterkest og høyest ut, forsiktig ut av jorden, og sette den i ny jord (i en potte). Husk å få med så mye som mulig av røttene. Jo større stikling, jo lettere er det å få til en ny plante.

Misjonærblomsten
Noen kaller også blomsten for misjonærblomsten, og det er fordi den ble introdusert til Norge av den norske misjonæren Agnar Espegren i 1945. Espegren bodde og jobbet i Kina i første del av århundret, og tok med seg planten hjem derfra. Blomsten stammer fra fjellene i sørvest Sichuan og vestlige Yunnan, i Kina.

Det er mulig at noen av de plantene vi har i dag stammer fra planten Espegren hadde med seg.

3 kommentarer

  1. Hei😊
    Jeg lurte på hva jeg kan gjøre med denne planten hvis det kommer krøllete blader på den? Veldig takknemlig for svar😊🙏🏼

    1. Hei Susanne. Tipser deg også en en flytende blomstergjødsel som jeg kjøpte på Biltema av alle steder, som virkelig fikk plantene mine til å stråle, inkludert elefantøre-planten. Søk på Biltema Art.nr. 14-0463.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: