Indisk grønnsakskarri

Noen av de aller beste vegetaroppskriftene synes jeg kommer fra det indiske kjøkken. Indiske vegetarretter har vært en stor oppdagelse, og jeg synes det er helt utrolig hvor gode og smaksrike plantebaserte retter kan bli, bare en tilsetter litt krydder.

Denne grønnsakskarrien er lettlaget, og den er helt uten kjøtt. Det er gode og næringsrike grønnsaker i karrien, samt cashewnøtter som gir tyggemotstand. Det hele er kokt inn i en fyldig karrisaus. Lag gjerne en ekstra stor porsjon når du først er igang, så har du litt til dagen etter også. Karrien er vegan og glutenfri.

Her har jeg servert karrien med chapati, stekepannebrød, laget av 100 % fullkornsmel.

Indisk grønnsakskarri
Til 4 personer

1 ss olje
1 bit kålrot 400 g
4 gulrøtter
1 stor purre
100 g cashewnøtter
4 pressede hvitløksfedd
2 poteter ca 200 g
200 g dypfryste erter
4 ts karri
2 ts malt spisskum
2 ts malt koriander
1 ts malt ingefær (eller tilsvarende fersk)
4 ts urtesalt
8 ts sitronsaft
5 dl vann
3 ss kikert eller soyamel

Varm oljen i en gryte. Tilsett krydder og hvitløk, og la det surre en liten stund på svak varme. Del alle grønnsakene i passe store biter og ha de i gryta. Bland vannet med kikertmel, tilsett nøttene og la det putre til grønnsakene er al dente.Tilsett evt. litt mere vann mot slutten hvis retten virker for tørr.

Servere med ris, og en klatt yoghurt hvis du liker det. Chapati er perfekt tilbehør.

Chapati
6 dl fint sammalt mel
2,4 dl lunkent vann

(Ekstra 1/2 dl fint sammalt mel til utbaking)

Ha mel i en bakebolle. Lag en fordypning i melet. Tilsett vann. Bruk først en skje, og deretter hendene til å blande en fast deig. Ha deigen på et lett melet bord.

Kna i 5 til 10 minutter, ikke ha i mer mel.(Dette gjør at deigen blir lettere å kjevle ut)

Form deigen til en ball og legg den i en bolle. Dekk med plast og la den stå i minst to timer. Den kan godt stå dagen over.
Del deigen i 10 like store emner. Form hvert emne til en smidig ball. Ved hjelp av ekstra mel kjevles hvert emne til tynne pannekaker. Tips: Kjevle med lett hånd, ha mel under og snu ofte mens du kjevler. Dekk de etterhvert kjevlede chapatiene med melet plast, og la de hvile til alle er ferdig utkjevlet.

Varm en tykkbunnet stekepanne til den er veldig varm. Stek hver chapati i ett minutt på hver side i tørr panne. Tilpass varmen slik at deigen blir brun, men ikke brent.
Press ned brødkantene med en stekespade mens de steker, slik at det dannes bobler. Det gjør brødene lettere. Legg brødene i en stabel, og pakk dem i et rent håndkle for å holde dem myke. Server dem umiddelbart til karri-og grønnsaksretter.

Legg inn en kommentar

Oppdag mer fra Bodils lille blogg

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese