Grønnsakspletter – vegetar


Disse plettene er lettlagede, og proppfulle av sunne og gode grønnsaker. Plettene er et flott vegetarisk alternativ til lunchkaker som er laget av kjøtt. De passer både som middag og som pålegg.

Her har jeg servert plettene med mandelpotetmos fra pose, lettmajones blandet med shirazssaus, og en enkel salat.

Grønnsakspletter – vegetar

Gir 15 – 16 pletter

2 Squash – (liten)
1 paprika, finhakket
1 rødløk, finhakket
3 tomater, finhakkede
2 – 3 stilker med vårløk, finhakket
1 rød chili, stenene fjernet, finhakket
1 dl maiskorn, skylt
2 poteter, skrelt og finrevet
1 dl grønne erter
1 fedd hvitløk, finhakket
5 – 10 mynteblader, eller basilikumblader
salt (ca 2 ts)
pepper
4 egg
5 dl hvetemel
Smør eller olje til steking.

Slik gjør du:

Riv squashen og potetene. Stek de i litt olje i en kjele, til de faller sammen og noe av vannet har fordampet. Avkjøl en liten stund. Ha resten av de finhakkede grønnsakene, samt basilikumen, kjelen. Knekk eggene og rør de inn, ett om gangen. Rør godt rundt, så alt blandes. Sikt på melet litt etter litt, og rør til en klumpfri røre. Smak til med salt og pepper. Det trengs ganske mye salt. Ta oppi en ts om gangen og smak på røren (jeg brukte 2 1/2 ts salt, og et godt dryss med pepper). For et vellykket resultat er det viktig av du smaker røren godt til.

Sett stekeovnen på 180 grader.

Hell smør eller olje i en stekepanne og la det bli brunt. Legg i pletter av røren i pannen med en spiseskje. Forme røren flat med en stekespade, og stek plettene pent brune på begge sider. Legg de over på en bakepapirdekket stekeplate. Stek på 180 grader først i 15 minutter. Deretter snur du dem og steker i 7 – 8 minutter til. Sjekk at de er gjennomstekt. Hvis ikke, stek noen minutter til. Plettene kan fryses.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: