Ingen sommer uten å besøke en eller flere bruktbutikker

Ingen sommer uten at jeg tråler rundt i bruktbutikker!

Det har jeg gjort i sommer også, både på Lillehammer og i Arendal. Begge steder er det mange flotte bruktbutikker. Hvis jeg er på nye steder og ønsker å sjekke om det er noen bruktbutikker der, så søker jeg bare på Gule sider. De fleste bruktbutikkene på stedet kommer frem da. I loppemarkedsesongen sjekker jeg på nettstedet loppemarked. info.

Det å handle i bruktbutikker (og på loppemarked) er bærekraftig og miljøvennlig. Det er veldig mye gammelt som holder en høy kvalitet. Dessuten er det gøy å handle i bruktbutikker, og en kan gjøre mange virkelig gode kupp. Men skal en gjøre kupp er det viktig at en tar seg tid, og ser seg godt rundt. Min erfaring er at det ofte er innerst, bortest og bakerst at gullet finnes. Jeg roter rundt i kassene i bruktbutikkene, og ser nøye i hyller og stativ, og veldig ofte finner jeg noe.

Her er noe av det jeg særlig ser etter når jeg er i bruktbutikker:

– Gammelt porselen, særlig fra Egersund, Stavangerflint og Porsgrunn.

– Gamle kjøkkenredskaper, kakebokser og kakeformer.

– Gammel julepynt.

– Alt at retro-gjenstander og tekstiler fra 70-tallet (mønster, farger, former)

– Gamle duker og løpere, helst i en landlig stil, med blåtthvitt- og rødthvitt broderi.

– Gamle oljemalerier i god stand, med spesielle motiver.

– Vesker, smykker og skjerf.

– Gamle spesielle bøker, kokebøker og DVDer.

Jeg styrer jeg unna gammel plast, gamle aluminiumskjeler og gamle el-produkter.

Jeg ser ofte på klær også, men det er sjelden jeg kjøper noe. Men ser jeg en unik kjole eller en kåpe som jeg virkelig liker og som holder god kvalitet, nøler jeg ikke med å kjøpe den. En kan finne mange strålende og unike plagg i bruktbutikker, og hvis en i tillegg kan sy og redesigne er mulighetene enda større.

Om jeg bruker det jeg kjøper på bruktbutikker? Ja, stort sett bruker jeg det jeg kjøper der. Men ikke samtidig, for jeg vil ikke ha så mye ting rundt meg i det daglige. Jeg bytter litt på, og setter noe bort for en stund. For så å ta det frem igjen senere.

Bildene er fra NMS gjenbruk i Arendal.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: