Plastfri juli

Jeg har slengt meg med i en gruppe på Facebook som utfordrer folk verden over til å kutte ned på plastforbruket sitt i juli måned. Dette er en kampanje som særlig oppfordrer folk til å kutte ned på forbruket av engangsemballasje, som flasker, kaffebegre, bæreposer, sugerør ol. Kanpanjen peker på at plast i utgangspunktet er et materiale som har lang holdbarhet. Likevel brukes mye av plastproduktene bare i noen minutter.

Millionvis av mennesker fra 130 land deltar i kampanjen,  og formålet er å bevisstgjøre folk på å bruke mindre plast i sin hverdag, – ikke bare i juli, men hver dag året rundt.

Les mer om kampanjen her:
Plastic free july

Grunnen til at det startes en slik kampanje er åpenbar: I 2050 er det anslått at det vil være flere tonn plast enn tonn fisk i verdenshavene. Mesteparten av denne plasten kommer fra land, og den var en gang i våre hender. Nå skal de samme hendene være en del av løsningen.

Jeg vet ikke hvordan jeg skal gripe an min plastfrie måned enda, annet enn at jeg har gått til innkjøp av et par solide handlenett som skal erstatte handleposene. Jeg vil nok se ekstra på plastforbruket i husholdningen denne måneden, og se om det finnes noen alternativer. Mot slutten av måneden skal jeg oppsummere hvordan det har gått:) 

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: