Vegetarisk pastagrateng med brokkoli


Dette er en god og lettlaget pastarett som passer utmerket som en vegetarisk hverdagsmiddag.

VEGETARISK PASTAGRATENG MED BROKKOLI

300 g fusillipasta
1 ts salt
Ca 200(et lite hode) g brokkoli
1/2 dl olivenolje, ekstra jomfru
1 – løk, hakket
2 1/2 ss maisenna
6 dl lettmelk
1 grønnsaksbuljongterning
1/2 ts muskat
100 g spinat, frisk, hakket
– havsalt
– pepper, nykvernet
200 g gulost
40 g Parmesan ost, revet

Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 200 C

2. Kok opp vann i en mellomstor kjele med 1 ts salt, tilsett pasta og la det koke i 5-6 minutter. Drener og behold alt kokevannet.

3. Ha i brokkolibukettene i pastavannet og kok i 4 minutter. Drener og skyll bukettene under kaldt vann. Sett til side og dekk de med kjøkkenpapir

4. Varm opp olivenoljen i en stor gryte, tilsett løk og la det surre på middels varme i ca 8-10 min.

5. Tilsett 5 dl av melken,buljong og muskat. Pisk så sammen maisenna med resten av melken. Hell blandingen langsomt inn i den store kjelen med melk mens du pisker hele tiden. La det småkoke i ca 2-3 minutter til det tykner. Rør innimellom.

6. Tilsett spinat og halvparten av osten. Rør jevnt til spinaten faller sammen og osten smelter. Tilsett Fusilli og brokkoli, salt og pepper. Bland godt.

7. Hell så blandingen over i en ildfast form(ca 1,5 liter). Bland resten av osten med parmesan og dryss over Fusilliblandingen.

8. Sett formen i ovnen og stek i ca 20-25 minutter til osten blir gyllen og sausen bobler. La formen hvile i minimum 5 minutter. Server med en frisk grønn salat.

Tips: Formen kan stå med plastfilm i kjøleskap ustekt inntil 2 dager uten ost på toppen, eller fryses i ca 1 mnd godt tildekket med plastfilm. Tin, dryss over osten og stek.

Kilde oppskrift: Fedon. no

Legg inn en kommentar

%d