Kibbeh – libanesisk potetkake med bulgur – vegetar 

Dette er en kjempegod potetkake med bulgur, som har sin opprinnelse i det libanesiske kjøkken. Potetkaken passer godt sammen med andre matretter fra Midtøsten, for eksempel falafel, hummus, tabbouole og auberginerøre, og ikke minst er den perfekt å ha som rett på en buffét.

Potetkaken er godt krydret, og med karamellisert løk i bunnen får den en spennende smak. Potetkaken kan forresten også lages med søtpotet, men den oppskriften skal du få en annen gang:)

KIBBEH – LIBANESISK POTETKAKE MED BULGUR – VEGETAR

Ingredienser:

1 kg poteter
3 dl bulgurhvete
1 medium løk, skåret i tynne skiver
1 liten løk, revet
1 ½ ts salt
1/4 ts pepper
¾ ts allehånde
Et dryss kanel
1/2 dl hakket persille
0,5 dl olivenolje

For et valgfritt fyll:
– 5 til 6 dl bladgrønnsaker (f.eks. spinat, grønnkål, bladbete eller lignede. Stekt i litt olivenolje og litt salt i ca 5 minutter (til det faller sammen). 
– Noen spiseskjeer ristede pinjekjerner

Slik gjør du:

1. Kok først potetene, og press dem til potetmos gjennom en potetpresse, (eller press dem med en grønnsaksmoser, skrell i tilfelle potetene først).

2. Mens potetene koker, lager du bulguren etter anvisning på pakken. 

3. Legg skivet løk i bunnen av en smurt form. 26 cm i diameter.

4. Forvarm stekeovnen til 200 grader.

5. Bland potetmosen med bulguren, revet løk, salt, sort pepper, allehånde, kanel og persille. (Du må bruke en ganske stor bolle).  Rør alt godt sammen, og den beste måten å gjøre det på, er å bruke hendene. Kna alt sammen til en jevn og myk deig, ca. et minutt. Deigen skal være myk og formbar. Hvis den virker for tørr, legger du til litt vann. Hvis du vil ha grønt fyll og pinjenøtter i kibbehen, blander du inn i deigen til slutt. 

6. Trykk blandingen jevnt over den skivede løken i formen. Prøv å få en så jevn tykkelse på deigen som mulig. Bruk litt vann på hendene til å flate og glatte overflaten av kibbehen, og bruk en kniv for å lage det mønsteret du liker. Hell over olivenoljen på overflaten, og bak kibbehen i 40-50 minutter, eller til den er gyldenbrun. Hvis den ikke er helt brun oppå, går det an å sette den noen sekunder under grillen. Ikke stek den for lenge, da kan den bli tørr.

7. La den stå i 5-10 minutter og avkjøles.,Skjær i biter, og husk å få med den karamelliserte løken på bunnen.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: