Rødbets- og quinoaburgere servert med søtpotet-pommes frites

Dette er en rett som det tar litt tid å lage, men det er absolutt bryet verdt. Rødbet- og quinoaburgerne er gode og smakfulle, og også proteinrike (og dermed fine for eksempel for folk som trener, eller for andre som ønsker proteinrik vegetarmat).

Men som sagt tar det altså litt tid å lage burgerne. Det er en fordel å lage røren kvelden før, og la røren stå kaldt og svelle i kjøleskap natten over, men det går også fint å lage dem samme dag. I originaloppskriften på disse burgerne står det at de skal stekes på stekepannen i noen minutter på hver side. Jeg har prøvd både å steke dem i stekepanne og i stekeovn, og synes resultatet ble absolutt best i stekeovn. Burgere ble mye fastere enn når jeg stekte dem i pannen.

Det blir rikelig med burgere av oppskriften, men de kan fint fryses, og tas opp igjen og spises f. eks. til lunch, sammen med andre typer tilbehør.

Bon appétit!

Rødbets- og quinoaburgere med sotpotet-pommes frittes
Ca 10 – 12 burgere
4 personer (det er rikelig til 4).

2 dl ukokt quinoa eller 5 dl kokt
2 dl havregryn
4 egg
200 g fetaost
3 rødbeter ( 200 – 250 g)
Salt og pepper

Søtpotet pommes frites

3 store søtpoteter
2 ss olivenolje
1/2 ss sesamfrø – kan sløyfes.
Havsalt

Tilbehør

Hamburgerbrød
(Tips – oppskriften på hamburgerbrød fra Døgnvill burger er veldig bra..)
Most avocado (eller del den i skiver)
Tomat i skiver
Salat
Majones smaksatt med litt hvitløk
Sylteagurk (Viktig fordi det tilfører nødvendig balanse mht. syre i retten).

Slik gjør du:
1. Kok rødbetene med skall i rikelig vann til de er møre. Avkjøl. Riv dem deretter grovt med rivjern (eller del i mindre biter).

2. Skyll quinoaen etter anvisning på pakken, og kok den til den er ferdig. Avkjøl.

3. Bland quinoa, havregryn, fetaost i smuler og revne skrelte rødbeter i en bolle. Kjør med en stavmikser, men ikke så veldig lenge, – massen skal ikke bli for finmalt. Smak godt til med pepper og litt salt (Prøv deg frem med krydringen, slik at burgerne får en god smak)La røren stå kaldt i minst 15 – 20 minutter, slik at den får satt seg. Form til 10 – 12 burgere, og legg på en stekeplate. Stek burgerne midt i ovnen på 200 grader i 15 – 20 minutter. De skal være lett brune oppå.

Legg folie over. (Det gjør ikke noe om burgerne er litt lunkne når de serveres. Smakene kommer bedre frem).

4. Skrell søtpotetene, og del de i staver. Ha de på et stekebrett, og ringle over olivenoljen. Dryss med salt og sesamfrø. Stekes på 225 grader i 25 – 30 minutter. For å få de sprø kan du sette de under grillen øverst i ovnen noen få minutter på slutten av steketiden. Følg med hele tiden, så de ikke svir.

5. Monter burgeren, og server med søtpotene. Hvitløksmajonesen passer fint både som hamburgerdressing og som dipp til søtpotene. (På bildet har jeg blandet chilisaus i majonesen).


2 kommentarer

Legg inn en kommentar

%d