Ukemeny 21 / 2017 – vegetar

Søndag, og tid for den vegetariske ukemenyen igjen. Jeg har prøvd å finne frem oppskrifter med varierte vegetariske proteinkilder denne uken, fordelt på vanlige vegetariske og vegane retter. Her finner du således både oppskrifter med egg, qourn, bondebønner, soya og linser, for å nevne noen. Som vanlig foreslår jeg at middagene får følge av salat og grovt brød.

Jeg prøver også å finne frem til oppskrifter på hverdagene som det går raskt å lage. Som jeg har skrevet på bloggen før, så ser jeg at noe av suksesskriteriet for å klare å gjennomføre et vegetarisk kosthold, er at det går raskt å lage middagene i en travel hverdag. Det er ikke så vanskelig, så lenge middagene planlegges litt på forhånd. Det å ha et godt vegetarisk kosthold mener jeg krever planlegging. Det er også alltid lurt å ha litt vegetarisk ferdigmat i fryseren, til bruk på ekstra travle dager.

God uke til alle!


Mandag – Bondeomelett med bønner

På tirsdag foreslår jeg vegetarpølser servert med en grønn salat og potetmos, eller med potet- og sellerirotgrateng hvis du har tid. (Du finner
oppskriften på gratengen hos Meny).

Hvis du bruker potetmos foreslår jeg Nora hjemmelaget potetstappe, som du kan blande til med havrefløte og vegansk smør. Coop har bra alternativer for vegane pølser. Link til oppskrift på grønn salat nedenfor.

Onsdag – Couscoussalat med brokkoli, kikerter og fetaost
Dropp fetaosten for et vegansk alternativ. I stedet kan du strø over revet eller hakket vegansk cheddar.

Torsdag – Pasta med bondebønner
Denne pastaretten kan lett gjøres vegan. Bytt ut fløte med havrefløte, og parmesanost med vegan “parmesan”. Får du ikke tak i bondebønner, kan de byttes ut med erter.

Fredag – Shepherds pie – vegetar

Lørdag – Peanøttgryte fra Vest-Afrika
Denne oppskriften på Peanøttgryte fra Vest-Afrika, er en av de mest viste på denne bloggen. Gryteretten består av smaksrike grønnsaker som er kokt inn i en fyldig peanøttsaus. Oppskriften er vegan.

Søndag – Linse- og valnøttburger
Linse- og valnøttburgeren er vegan.

Ukens brød

Ukens salat – grønn salat

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: