Linse- og valnøttburger 

Hei og god morgen fra Sørlandet! Her på Sørlandet er det aldeles strålende i dag. Det er sol og sommervær, og nå på morgenkvisten viser gradestokken 15 pluss i skyggen. Det blir helt sikkert mye varmere utpå dagen, og det er nesten så jeg vurderer om jeg skal gå ned til sjøen og ta meg et bad i dag. Så vi får se, kanskje blir dette dagen for årets første bad!

Det har ikke manglet på matlaging denne helgen på hytta. Fredag laget jeg denne utrolig gode veggieburgeren, etter en oppskrift som jeg fant på en utenlandsk blogg. Burgeren har virkelig alt hva en god veggieburger skal ha. Den er spicy og smakfull, og den er fast og har god tyggemotstand. Den er også soyafri og vegan. Bytt ut brødrasp med kikertmel om du vil ha burgerne glutenfrie.

VEGAN LINSE- OG VALNØTTBURGER

Ingredienser:

1,2 dl hakket rødløk
1 fedd hvitløk, hakket
1/2 ss revet ingefær
0, 8 dl hakkede valnøtter
1/2 dl hakket koriander
¾ ts salt eller litt mer (smak til)
¾ ts av både spisskummen og koriander
½ ts hvitløkspulver
½ ts cayennepepper (sterkt), eller paprika
½ ts garam masala
3-4 basilikumblader (eller et dryss tørket) (kan sløyfes)
1, 8 dl kokt ris (helst fullkorn)
3,6 dl kokte brune eller grøne linser (fra boks)
1 ss ketchup eller bbq saus
1 ss olje
1 ss linfrø blandet med 2,5 ss varmt vann, la blandingen stå og svelle et par minutter (fungerer som bindemiddel)
3 til 4 ss brødrasp (griljermel) eller mel

Slik gjør du:

Kok linsene i vann i 20 – 25 minutter. Det er en fordel å bløtlegge dem 10 – 15 minutter før du koker dem. (Du kan også bruke ferdigkokte på boks)

Kjør løk, hvitløk, ingefær, valnøtter og koriander til en jevn masse med en stavmikser. Du kan også steke løk og hvitløk i ½ ts olje til de er gyldne, og så kjøre alt med stavmikseren. 
Tilsett krydder, salt, basilikum, ris og halvparten av de kokte linsene. Kjør igjen med stavmikseren til alt er jevnt. Ha alt i en bolle sammen med resten av linsene. Tilsett ketchup, olje, linfrø, bland alt godt sammen. Smak til røren med mer salt og urter, det kan godt hende det trengs litt mer salt . Ha i 1 – 2 ss griljermel i røren. La blandingen stå og svelle noen minutter.

For til fire store burgere, og dytt de godt sammen. Strø med griljermel på hver side. Varm oljen i en stekepanne på middels høy varme. Legg i burgerne, og stek i 4 til 6 minutter per side.

Servering:
Jeg serverte burgerne med avocadorøre, soyarømme rørt sammen med ketshup og litt hvitløk, vegan cheddar, salat og paprikaringer, som jeg la lagvis. 

Som alltid brukte jeg hamburgerbrødoppskriften fra Døgnvill burger.

Kilde/source: Veganricha.com

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: