To gode salater 

Her kommer oppskrift på to greie salater, – salat med kikerter og erter, og salat med gulrot, rosiner og ananas. Salatene er fargerike og flotte, og jeg mener de fint kan passe på et buffetbord, eller inngå som en del av en tapasservering.

Salatene er helt perfekte å servere til hverdags. De er rimelige og går raskt å lage. Dessuten er de sunne. Her om dagen la Nasjonalt råd for ernæring frem sine oppdaterte kostholdsråd, og de råder oss nå til å spise mer belgfrukter, – bønner, erter og linser. De offisielle rådene går videre ut på at vi bør spise mer bær, grønnsaker, grove kornprodukter, nøtter, kjerner og fisk.

Salat med kikerter og erter

1 boks (400 g) med kokte kikerter, avrent og godt skylt
1/4 løk (liten) revet
Saften av en halv sitron (presset sitron)
1 fedd hvitløk, presset
1 ts tørket oregano
1/2 ts salt
1/4 ts nykvernet svart pepper
1/4 ts cayennepepper (kan sløyfes)
2 – ss olivenolje
200 g frosne grønne erter, opptint

Gi de frosne ertene et raskt oppkok i lettsaltet vann, og la de renne av. Ha kikerter, løk, sitronsaft, hvitløk, oregano, salt, sort pepper og cayennepepper i en bolle. Rør inn olivenoljen, og ha i mer krydder eller salt hvis det trengs. Bland i ertene. Dekk og la salaten stå og marinere seg i kjøleskapet minst 1 time.

Pynt gjerne med noen bringebær fra fryseren hvis du har.


Salat med gulrot og ananas

Ca 1 liter revet gulrot (5- 6 stk medium størrelse)
1 dl rosiner
1 liten boks knust ananas i juice (ta vare på laken)

Riv gulrøttene grovt, og bland inn rosinene. Ha salaten i en bolle, og dynk med ca halvparten av ananasjuicen. Legg ananasbitene oppå. Dekk til, og kjøl salaten i ca 30 minutter før servering.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: