Ratatouille – grønnsaksrøre 

Ratatouille, eller grønnsaksrøre, er vel en matrett de fleste kjenner som en tilbehørsrett,  enten til kjøtt, fisk eller pasta. Her har jeg servert retten som en vegetarisk hovedrett, med bulgur og parmesan. Hvis du dropper parmesanen er retten vegan. En annen måte å servere ratatouille, er å ha den som fyll i pannekaker.

Retten smaker like godt kald som varm.

Ratatouille er en grønnsaksstuing fra Provence i Frankrike. Retten lages av blant annet aubergine, løk, tomater, paprika, squash, hvitløk og urter, for eksempel basilikum eller timian, som freses og småkokes i olivenolje. 

Oppskriften kommer fra Bent Stiansen, og den kan absolutt anbefales.

Ratatouille
4 porsjoner

1 stk løk

3 fedd hvitløk

1 stk paprika, rød

1 stk paprika, grønn

1 stk squash

0,5 stk aubergine

1 dl olivenolje

2 ts tomatpuré

1 ts timian

1 ss sukker

1 ss hvitvinseddik

1 stilk rosmarin

0,5 bokser hakkede tomat er

0,5 dl grovhakket basilikum

salt og pepper

Slik gjør du:

Rens grønnsakene og kutt de i terninger. Varm oljen i en kjele og fres grønnsakene i tre minutter. Tilsett tomatpure, timian, sukker, eddik, rosmarin og hakkede tomater. Kok opp og smak til med salt og pepper. La ratatouilleen koke i fem minutter og tilsett grovhakket basilikum. Kan serveres både varm og kald

—–

Bulgur etter anvisning på pakken.


Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: