Foccacia med oliven 

Foccacia må vel være en av de mest anvendelige brødtypene som finnes. Brødet passer til alt, enten det gjelder middagsretter, lunch, frokostbrød eller nistemat. Noe av det som er fint med Foccacia er at brødet kan smakssettes på ulike måter, alt etter hva en skal bruke det til.

Jeg har nesten alltid foccaciabrød i fryseren, og da helst den grove typen (følg linken). Foccacia er et supert tilbehør til vegetarmat, og særlig den grove varianten, fordi det brødet bidrar til en komplett proteinsammensetning i måltidet. 

Focaccia med oliven

Ingredienser:
1 liter hvetemel
1 pose tørrgjær
1 ts salt
1 ts honning (eller brunt sukker)
4, 5 dl vann
1/2 dl olivenolje
en håndfull sorte steinfrie oliven
Litt havsalt (eller vanlig salt)

Slik gjør du:

Bland sammen gjær, mel, salt i en bolle. Ha i honning, vann og olje, og arbeid deigen sammen til en glatt deig med hendene. (Justér med noen få dråper mer vann hvis det trengs). 

Dekk til bollen med plast, og la den heve i en time på et lunt sted. Sett ovnen på 220 grader. Hell deigen over i en godt smurt langpanne 20×30. Dytt den utover til kantene. Trykk oliven ned i brødet. La brødet etterheve 15 – 20 minutter til.

Stek brødet i 20 – 25 minutter midt i ovnen eller til det er hevet, pent gyllent og gjennomstekt. Avkjøl på rist.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: