Ovnsbakt fylt squash – vegetar 

Her kommer oppskrift på en god og lettlaget vegetarisk middagsrett, – ovnsbakt fyllt squash. Fyllet i squashen er italienskinspirert, og jeg foreslår også ovnsbakte poteter med en italiensk “touch” som tilbehør til retten. Oppskriften på potetene kommer senere.

Dette er en rett som jeg mener fint kan passe som vegetarisk selskapsservering. Fylt ovnsbakt squash er raffinert, og den går utmerket til mange forskjellige tilbehør.

Da jeg var på seminar her for en tid tilbake, ble ovnsbakt squash servert som “hovedrett”, for de av deltakerne som ønsket vegetarmat. Forretten til dette var en ostebasert salat (noe ala salaten som du finner i dette blogginnlegget), mens desserten, sjokolademousse, var lik for alle.

En frisk salat med balsamicovinaigrette gir fin balanse til denne retten. Bruk vegansk ost oppå, hvis du vil ha retten vegan.

Ovnsbakt fylt squash

Til 4 personer
Ovn 220 grader

Ingredienser:

4 squash, halvert på langs
3 ts olivenolje

Fyll
50 g strøbrød (griljermel)
50g pinjenøtter
6 stilker vårløk skåret i tynne strimler
1 fedd hvitløk, presset
4 – 5 ss soltørkede tomater i olje
1 ts tørket timian eller oregano
1 dl Parmesan, eller vegetarisk alternativ, finrevet

Sett ovnen på 220 grader.

Slik gjør du:
1. Skrap innmaten ( frøene ) ut av squashen med en teskje. Legg den delte squashen ved siden av hverandre i en ildfast form med kuttsiden opp. Forstek squashen i ovnen 6 – 7 minutter mens du lager fyllet.

2. Lag fyllet: Bland ingrediensene sammen i en bolle, og krydre godt med nykvernet pepper og litt salt. Bland gjerne også inn frøene som du skrapte ut. Smak til blandingen, så du kjenner om krydringen er OK. Fordel fyllet på squashen.

3. Dryss over parmesan eller vegetarisk parmesan.

4. Stek deretter i ytterligere 10 – 15 minutter til fyllet er lysebrunt og sprøtt. Følg med underveis, så ikke det ikke blir brent.

5. Server med ovnsstekte poteter, og en grønn salat. Drypp gjerne litt aioli på potetene.



Salat:
Ca 2 dl salat pr. person.
Jeg blandet kinakål og spinat.
1/2 agurk i terninger
1 pakke reddiker i skiver
1 pakke cherrytomater. Del tomatene i to.

Dressing i en skål ved siden av:

1 dl olivolje
0,5 dl balsamicoeddik
1 kløft hvitløk, presset
Litt salt og pepper.
Alt mikses godt sammen.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: