Ukemeny 16 / 2017 – vegetar

Hei! Da er det allerede blitt andre påskedag, og jeg håper dere har hatt noen fine påskedager! Det har jeg hatt på hytta! Enda er ikke påsken over for min del, jeg blir her enda en dag før jeg vender nesa hjemover.

Nedenfor finner du forslag til
vegetarisk ukemeny for denne uken, og denne gangen byr jeg på en helt vegan meny. Noe av det som har overrasket meg aller mest etter at jeg la om til et vegetarisk kosthold, er hvor mye sunn, god og spennende mat en kan lage bare med råvarer fra planteriket. Jeg tror jeg har funnet plantebaserte alternativer til nesten alle favorittrettene mine.

Det er mange gode grunner til å redusere kjøttforbruket. Et plantebasert kosthold er bra dyrene, helsa og miljøet. Et plantebasert kosthold er også fullverdig ernæringsmessig.
2. påskedag – Grønnsakswok med peanøttsaus
Tirsdag – Salat med ristede kikerter og nudler

Servér gjerne cashewhummus og et godt brød til salaten. Oppskriften på cashewhummus ligger et stykke ned i det lenkede blogginnlegget.
Onsdag – Vegetarisk taco med sopp og maispuré
Torsdag – Linseburgere med grønnsakscouscous – vegetar
Fredag – Kikertgryte
Lørdag – Moussaka med linser, aubergine og søtpotet
Søndag – Indisk linsesuppe
Ukens brød – Valnøttbrød

Posted by

Hei, og velkommen til min blogg! Her skriver jeg om smått og stort, det som opptar meg og som skaper engasjement. Legg gjerne igjen en kommentar hvis du vil!

Legg inn en kommentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s