Vegetarmat på påskeaften 

Jeg synes alltid det er litt vanskelig å finne ut hva jeg skal servere som vegetarmat i selskaper, og til høytider. Skal jeg gå for en tre-retters middag, eller skal jeg servere koldtbord med småretter? Eller buffét, som jeg liker å kalle det. Og når det gjelder påskematen, hvor mye egg bør det egentlig være på menyen? Egg hører påsken til, men hvor viktig er det å ha det med?

Jeg har kommet til at buffét med småretter, passer fint som servering på påskeaften. Litt tid tar det å lage en slik buffet, men tipset er at hvis alle lager maten sammen, så er dette ferdig i en fei. Det tar ikke lang tid å lage rettene hver for seg, og de er ikke vanskelige. Men hvis en person skal lage all maten alene, tar matlagingen noe tid.

Jeg har ikke satset så mye på eggretter i dette forslaget til buffétmeny. Men et stort fat med eggerøre og en pai, synes jeg hører hjemme på en påskebuffét. Jeg har satset mest på friske salater, dipper og rører.

Håper du finner noe som frister i dette menyforslaget!

Dersom du likevel skulle ønske en tre-rettersmeny på påskeaften, anbefaler jeg at du ser på blogginnlegget som jeg la ut tidligere i dag, med forslag til ukemeny for hele påskeuken. Der ligger det mange forslag som kan benyttes som utgangspunkt for en tre-retters. Link til innlegget finner du her.

Er du forresten eneste vegetarianer i et selskap der tradisjonell påskestek står på menyen? Her er tips til servering som går sammen med vanlig tilbehør til påskemiddagen (gratinerte poteter og grønnsaker – ikke saus)

– Vegetarburger 

– Fyllt squash

– Nøttestek

– Grønnsakspirog – grønnsaker og ost bakt inn i butterdeig

Her er forslag til matretter på en vegetarisk påskeaftenbuffet / koldtbord 

Trykk på linkene nedenfor  for å komme til oppskriften.

Vegetarisk ostepai med asparges

Gryterett – Peanøttgryte fra Vest-Afrika
Server gryteretten med taboule (se nedenfor), evt. med ris.

Stekt halloumiost, hummus, pesto og taboule ( salat med couscous). Osten kan byttes ut med kikertboller(falafel).

Ovnsstekte potetbåter. Oppskriften ligger  et stykke ned i blogginnlegget.

Et stort fat med grønn salat

Et stort fat med capresesalat Oppskiften ligger et stykke ned i blogginnlegget.

Et stort fat med salat, med grønnkål, appelsin og pinjenøtter

Eggerøre. Følg denne linken fra Dagens næringsliv for en perfekt variant.

Hummus. En god oppskrift på hummus finner du i dette blogginnlegget

Gulrottzaziki. Oppskriften finner du her.

Vridde baguetter med oliven


Noen friske smoothies gjør seg også godt på påskebuffeten.


Og en god påskekake!

Bon appétit, og riktig god påske!

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: