Moussaka laget med Meatish vegetardeig  

Her for en tid tilbake laget jeg vegansk moussaka. Jeg fikk lyst til å prøve ut en Moussaka-variant med soyafarse, egg og melk også, og brukte Remas nye vegetardeig “Meatish” i matretten. Resultatet ble meget bra. Jeg kommer helt sikkert til å bruke “Meatish” vegetardeig igjen.

Vegetarisk moussaka
Til 4 personer

Ingedienser:

Til auberginene

1 kg auberginer
Sitron til å strø over
Salt
Olivenolje

Vegetardeigsaus

1 gul løk, hakket
1 rødløk, hakket
400 g Meatish vegetardeig (en pakke)
2 dl hvitvin (kan byttes ut med rødvin eller grønnsaksbuljong)
1 ts salt
1 ts kanel
1 ts rosmarin
1 ts timian
1 ts harissa (chilipasta) – kan sløyfes
2 revne hvitløksfedd
2 – 3 ss tomatpuré
0,5 dl svarte oliven ( kan sløyfes)

Ostesaus

50 g smør
3 ss hvetemel
3 dl melk
100 g mild revet ost
100 g smulet fetaost
1 egg
Finrevet skall av sitron

Slik gjør du:

1. Skjær auberginene i skiver, i lengden, press over sitron og strø over litt salt. La det ligge under press, i et dørslag (eller lignende) i en time. Deretter: Skyll saltet av aubergineskivene, tørk av dem med et husholdningspapir, og legg dem på en bakepapirkledd stekeplate. Pensle tynt med olivenolje. Stekes på 200 grader i ca 10 minutter til de har fått litt farge.

2. Vegetarkjøttsausen:
Hakk løk og rødløk. Fres i en stekepanne, i olivenolje, til det er mykt. Det skal ikke bli brunt. Sett tilside i en tallerken. Stek vegetardeigen. Denne skal steke på medium varme til den er brun. Stekes som kjøttdeig. Slå 2 dl hvitvin på vegetardeigen, og la det koke inn. Som et alternativ kan du bruke vanlig buljong. Bland inn 1 ts salt, kanel, timian, rosmarin og harissa (chilipasta), samt 2 fedd revet hvitløk, 2 – 3 ss tomatpuré og 0,5 dl hakkede svarte oliven. Deretter slås 1 boks hakkede tomater på. La alt putre til vegetardeigrøren er fast.

3. Ostesaus: Smelt 50 g smør, og visp inn 3 ss hvetemel. La det frese uten at det blir brunt, i 2 – 3 minutter. Bland inn 3 dl melk under omrøring, og la det putre sakte til sausen tykner. Bland inn 100 g mild revet ost og 100 g smuldret fetaost. Rør til alt er smeltet.

4. Før montering rører du inn et egg, og finrivet skall av en sitron i ostesausen. Ha auberginer og vegetardeigrøre lagvis i en smurt form, og avslutt med ostesausen. Stek på 200° i cirka 30 minutter. Serveres med en grønn salat, godt brød, og gjerne en tørr gresk vin.

Posted by

Hei, og velkommen til min blogg! Her skriver jeg om smått og stort, det som opptar meg og som skaper engasjement. Legg gjerne igjen en kommentar hvis du vil!

Legg inn en kommentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s