Moussaka laget med Meatish vegetardeig  

Her for en tid tilbake laget jeg vegansk moussaka. Jeg fikk lyst til å prøve ut en Moussaka-variant med soyafarse, egg og melk også, og brukte Remas nye vegetardeig “Meatish” i matretten. Resultatet ble meget bra. Jeg kommer helt sikkert til å bruke “Meatish” vegetardeig igjen.

Vegetarisk moussaka
Til 4 personer

Ingedienser:

Til auberginene

1 kg auberginer
Sitron til å strø over
Salt
Olivenolje

Vegetardeigsaus

1 gul løk, hakket
1 rødløk, hakket
400 g Meatish vegetardeig (en pakke)
2 dl hvitvin (kan byttes ut med rødvin eller grønnsaksbuljong)
1 ts salt
1 ts kanel
1 ts rosmarin
1 ts timian
1 ts harissa (chilipasta) – kan sløyfes
2 revne hvitløksfedd
2 – 3 ss tomatpuré
0,5 dl svarte oliven ( kan sløyfes)

Ostesaus

50 g smør
3 ss hvetemel
3 dl melk
100 g mild revet ost
100 g smulet fetaost
1 egg
Finrevet skall av sitron

Slik gjør du:

1. Skjær auberginene i skiver, i lengden, press over sitron og strø over litt salt. La det ligge under press, i et dørslag (eller lignende) i en time. Deretter: Skyll saltet av aubergineskivene, tørk av dem med et husholdningspapir, og legg dem på en bakepapirkledd stekeplate. Pensle tynt med olivenolje. Stekes på 200 grader i ca 10 minutter til de har fått litt farge.

2. Vegetarkjøttsausen:
Hakk løk og rødløk. Fres i en stekepanne, i olivenolje, til det er mykt. Det skal ikke bli brunt. Sett tilside i en tallerken. Stek vegetardeigen. Denne skal steke på medium varme til den er brun. Stekes som kjøttdeig. Slå 2 dl hvitvin på vegetardeigen, og la det koke inn. Som et alternativ kan du bruke vanlig buljong. Bland inn 1 ts salt, kanel, timian, rosmarin og harissa (chilipasta), samt 2 fedd revet hvitløk, 2 – 3 ss tomatpuré og 0,5 dl hakkede svarte oliven. Deretter slås 1 boks hakkede tomater på. La alt putre til vegetardeigrøren er fast.

3. Ostesaus: Smelt 50 g smør, og visp inn 3 ss hvetemel. La det frese uten at det blir brunt, i 2 – 3 minutter. Bland inn 3 dl melk under omrøring, og la det putre sakte til sausen tykner. Bland inn 100 g mild revet ost og 100 g smuldret fetaost. Rør til alt er smeltet.

4. Før montering rører du inn et egg, og finrivet skall av en sitron i ostesausen. Ha auberginer og vegetardeigrøre lagvis i en smurt form, og avslutt med ostesausen. Stek på 200° i cirka 30 minutter. Serveres med en grønn salat, godt brød, og gjerne en tørr gresk vin.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: