Vridde baguetter med oliven 

Dette er en klassisk oppskrift på baguetter. De er lette å lage, og de smaker aller best nystekt. De hakkende olivenene tilfører en saltsmak til baguettene. Ønsker du heller å lage vridde baguetter uten oliven, finner du oppskriften her.

Vridde baguetter med oliven.
3 baguetter
Ovn 250 grader først, deretter reduseres varmen.

Ingredienser:
25 g gjær
5 dl vann, 37 grader
1 ts salt
1 dl speltmel fullkorn, (eller sammalt hvete)
11 dl hvetemel
1 1/2 dl hakkede kalamataoliven uten sten.

Slik gjør du:

Smuldre gjæren i en bakebolle. Dryss inn salt, og rør gjæren ut i litt av vannet. Hell på resten av vannet. Tilsett melet og rør om. Deigen blir veldig løs, og den skal være det. Dryss oppå litt mel. Dekk til bollen, og la deigen heve til dobbelt volum (eller helst litt lenger, lang hevetid – inntil 2 timer – gjør bakverket bedre).

Smør en bakeplate. Hell den hevede deigen ut på et godt melet bakebord. Den blir klissete og ganske flat (rektangulær) Dryss oppå oppå oliven, og trykk forsiktig. Deigen skal ikke knas.

Skjær den løse deigen i 3 deler med en skarp kniv. Mel godt. Fom eller vri deigemnene i spiral til baguetter – like lange som bakeplaten. Bruk en kniv e.l., og løft dem over på bakeplaten. La dem heve i 10 – 15 minutter. Stekes i ovnen ved først ved 250 grader i 12-13 minutter, til de er brune oppå. Senk deretter varmen til 150 grader, og stek baguettene videre i 10 til 15 min til.
PS: Steketiden kan variere litt med ulike ovner, følg med på stekingen. Baguettene skal være friskt brune oppå; ikke brente:).

Baguettene avkjøles på rist, uten håndkle oppå.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: