Postkort

Noe som er synd, er at de gamle og gode postkortene er i ferd med å dø ut.

Nå er det visstnok bare 3 % av forbrukerne som sender postkort, mot 30 % for 40 år siden (tall fra England).

Det var ikke så veldig mange år siden at det nesten var utenkelig, ikke å sende postkort hjem når en var på ferie. Jeg sendte alltid postkort hjem, – til mor og far, tanter, onkler og venner. Det ble ofte en stor bunke. Som oftest kom ikke kortene frem før lenge etter at jeg selv hadde kommet hjem fra ferien. Men det gjorde ikke så mye. Det viktigste var å huske på dem hjemme, og sende en feriehilsen.

Nå har Facebook, Instagram og sms overtatt postkortets rolle. Det er fint det også, men helt det samme blir det ikke. Bildene på de gamle postkortene var så pene. De viste det som var visuelt vakkert og unikt ved stedet og byen. Her er det noe som har gått tapt. Tas det pene “offisielle” bilder av byer og tettsteder mer?

Heldigvis er det fortsatt mulig å sende postkort! Det finnes fortsatt mange fine. Det har også kommet nye former for fremsending av postkort.

Nå finnes det apper der en bare kan laste opp et bilde fra ferien, skrive noen ord, trykke send – og vipps, så blir kortet printet og sendt til mottaker. (For eksempel appen Postkort Norge som Posten har). Med appen Postale, kan du lage egne postkort som du kan sende digitalt på sms eller e-post. 

Dessuten er det jo artig å gå i antikvariater og i bruktbutikker når en er på ferie, og finne stilige retro-postkort som en kan sende frem på gamlemåten. Det var noe eget med de gamle postkortene, ikke sant?

Postkort fra Værskei og Lillehammer.

1 kommentar

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: