Fransk suppe med hvite bønner og kål – vegetar 

Dette er en suppe som kanskje bringer tankene hen mot høsten og vinteren, til dager da en trenger litt ekstra varme i kroppen. På den annen side er det ikke noe i veien for å nyte en tallerken grønnsakssuppe når som helst på året. Jeg laget denne suppen her om dagen, og serverte den med grovt focacciabrød og aioli, og det ble et smakfult og godt måltid.

Jeg tror dette må være en suppe av typen som kan mette mange. Det er ihvertfall veldig enkelt å utvide suppen med mer grønnsaker og buljong, om en har behov for å lage til flere.

Suppen er god og næringsrik, og den metter godt. Grønnsakene i suppen kan lett byttes ut med andre, om du skulle mangle noen. For en fyldigere suppe, tilsett en god røkt vegetarpølse mot slutten av koketiden.

Fransk suppe med hvite bønner og kål – vegetar
6 personer

Ingredienser:

2 ss olivenolje
En middels stor gul løk, hakket
2-3 gulrøtter, medium størrelse, hakket
3-6 fedd hvitløk, hakket
1 lite hode hvitkål (eller grønnkål) strimlet
1-3 store poteter, i terninger
2 bokser (a 400 g) hvite bønner, skylt og avrent
1, 5 liter god grønnsaksbuljong (fra terning eller pulver). Se også kommentar nedenfor.
1 ss tørket timian
Salt og nykvernet sort pepper

Slik gjør du:

1. Hakk og skjær opp alle grønnsakene i passende størrelse.

2. Varm olivenoljen i en stor kjele. Ha oppi alle grønnsakene, med unntak av kålen, og la de surre noen minutter på svak varme til de blir litt møre. Ha deretter i kålen, og la den surre med noen minutter. Rør godt rundt, – det skal ikke bli brunt.

3. Ha deretter i grønnsaksbuljongen, de hvite bønnene og timian. Ha på lokk på kjelen.

4. La suppen småkoke til grønnsakene og potetene er godt møre, ca 30 – 35 minutter.

5. Smak til suppen med salt og pepper. Dryss persille over ved servering. Server suppen med godt brød (gjerne foccacciabrød) og aioli.

Kommentar: Det kan godt hende du trenger litt mer grønnsaksbuljong oppi suppen, ca 3 – 4 dl mer. Hvis du vil ha mindre bønner i suppen, bruk da bare en boks mindre.

Bon appétit!

Posted by

Hei, og velkommen til min blogg! Her skriver jeg om smått og stort, det som opptar meg og som skaper engasjement. Legg gjerne igjen en kommentar hvis du vil!

Leave a Reply