På fotoutflukt 

I dag ble det ikke noen søndagstur på meg, slik det pleier.

Det ble en liten utflukt i nærområdet med bil i stedet, og formålet var å dra til et sted hvor det er fint å fotografere. Jeg er glad i å fotografere, og for ikke lenge siden deltok jeg på et lærerikt fotokurs

Jeg dro til et gammelt kulturminne, Hakadal verk, og det ligger ikke så langt unna her jeg bor i Nittedal. Verket ligger ved Hakadalselva, nordvest for Hakadal kirke, i Akershus fylke. 

Det er veldig artig å fotografere på slike steder, med mange muligheter for å finne fine og spennende motiver.

Hakadals Verk var sannsynligvis det eldste jernverket i landet. Det het opprinnelig Hadelands Jernverk, og fikk jernmalmen fra Grua på Hadeland. Ifølge sikre kilder ble driften startet omkring 1550, og verket var i drift til 1869. Da hadde det eksistert i ca. 300 år. Hakadals Verk gikk deretter over til å bli et jord- og skogbruk, noe det fortsatt er i dag. 

Hakadals verk har en lang historie med jernverk, sagbruk, mølle, og bygninger, og miljøer fra det gamle jernverket er bevart.

Hva er det med meg og slike eldgamle jernverk egentlig?☺️ 🙂Her er blogginnlegget fra forrige gang jeg besøkte et.

Kilde postkort: Nittedalsporten.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: