På fotoutflukt 

I dag ble det ikke noen søndagstur på meg, slik det pleier.

Det ble en liten utflukt i nærområdet med bil i stedet, og formålet var å dra til et sted hvor det er fint å fotografere. Jeg er glad i å fotografere, og for ikke lenge siden deltok jeg på et lærerikt fotokurs

Jeg dro til et gammelt kulturminne, Hakadal verk, og det ligger ikke så langt unna her jeg bor i Nittedal. Verket ligger ved Hakadalselva, nordvest for Hakadal kirke, i Akershus fylke. 

Det er veldig artig å fotografere på slike steder, med mange muligheter for å finne fine og spennende motiver.

Hakadals Verk var sannsynligvis det eldste jernverket i landet. Det het opprinnelig Hadelands Jernverk, og fikk jernmalmen fra Grua på Hadeland. Ifølge sikre kilder ble driften startet omkring 1550, og verket var i drift til 1869. Da hadde det eksistert i ca. 300 år. Hakadals Verk gikk deretter over til å bli et jord- og skogbruk, noe det fortsatt er i dag. 

Hakadals verk har en lang historie med jernverk, sagbruk, mølle, og bygninger, og miljøer fra det gamle jernverket er bevart.

Hva er det med meg og slike eldgamle jernverk egentlig?☺️ 🙂Her er blogginnlegget fra forrige gang jeg besøkte et.

Kilde postkort: Nittedalsporten.

Posted by

Hei, og velkommen til min blogg! Her skriver jeg om smått og stort, det som opptar meg og som skaper engasjement. Legg gjerne igjen en kommentar hvis du vil!

Legg inn en kommentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s