Fin skilue

Jeg fant ut at jeg trengte en ny skilue, og da hadde jeg lyst på noe annet enn de typiske sportsluene som en får kjøpt i sportsbutikker.

I stedet gikk jeg for en strikket rød topplue! Det er en helt tradisjonell rød markalue, slik jeg husker at mange brukte i min oppvekst.

Mønsteret til lua fant jeg på nettstedet til Järbogarn, en svensk garnleverandør, og min gode kollega Mette strikket lua for meg. Se link til mønsteret nedenfor.

Det som er litt morsomt med mønsteret, er at det er laget på bakgrunn av at arrangørene av Vasaloppet har oppfordret deltakerne i årets løp til å gå med rød topplue, for å hylle den legendariske svenske skiløperen Mora-Nisse (Nils Karlsson) som ble født for 100 år siden. Vasaloppet arrangeres søndag 5. mars. 

Nå har ikke jeg på noen måte tenkt å gå Vasaloppet (så langt derifra), men den røde lua synes jeg passet perfekt når jeg først skulle ha meg en ny skilue.

Link til lueoppskriften (svensk tekst) (Tips Google translate)

Leave a Reply