Fin skilue

Jeg fant ut at jeg trengte en ny skilue, og da hadde jeg lyst på noe annet enn de typiske sportsluene som en får kjøpt i sportsbutikker.

I stedet gikk jeg for en strikket rød topplue! Det er en helt tradisjonell rød markalue, slik jeg husker at mange brukte i min oppvekst.

Mønsteret til lua fant jeg på nettstedet til Järbogarn, en svensk garnleverandør, og min gode kollega Mette strikket lua for meg. Se link til mønsteret nedenfor.

Det som er litt morsomt med mønsteret, er at det er laget på bakgrunn av at arrangørene av Vasaloppet har oppfordret deltakerne i årets løp til å gå med rød topplue, for å hylle den legendariske svenske skiløperen Mora-Nisse (Nils Karlsson) som ble født for 100 år siden. Vasaloppet arrangeres søndag 5. mars. 

Nå har ikke jeg på noen måte tenkt å gå Vasaloppet (så langt derifra), men den røde lua synes jeg passet perfekt når jeg først skulle ha meg en ny skilue.

Link til lueoppskriften (svensk tekst) (Tips Google translate)

Posted by

Hei, og velkommen til min blogg! Her skriver jeg om smått og stort, det som opptar meg og som skaper engasjement. Legg gjerne igjen en kommentar hvis du vil!

Legg inn en kommentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s