Ukemeny 8/2017 – vegetar 


Tenk så mange spennende og gode retter en kan lage bare med planter, nøtter, korn og frø! Og med egg, ost og melk i tillegg, – for den som følger lacto-ovo vegetarisk kosthold (som ukemenyene her er basert på).  Dette bildet tok jeg nede på hytta mi for et par år siden, på et tidspunkt på året da grønnsakene var ferske, fine og nye.

Her kommer forslag til vegetariske middagsretter for uken som kommer. Også denne gang håper jeg du finner inspirasjon til en eller flere kjøttfrie middager for denne uken! 

Jeg ønsker alle en god uke, og en god vinterferie til de som skal ha det!

Mandag – Pastasaus med kikerter
Bruk gjerne fullkornpasta i retten.

Tirsdag – Røsti med parmesanost og vårløk

Onsdag – Fransk linsesalat
Server med rundstykkene som er foreslått nedenfor. Denne retten er vegan.

Torsdag – Linseburgerne med grønnsakscouscous
Disse linsburgerne er raske og lage, og retten er vegan. Servér gjerne fullkorncousccous til burgerne. Bruk de grønnsaker du har for hånden oppi couscousen.

Fredag – Vegetar enchiladas


Lørdag. På lørdag foreslår jeg at du disker opp med to freshe retter Thai blomkålsuppe og Salat med ristede kikerter og nudler
Suppen er vegan. Det er også salaten hvis du bytter ut honningen med brunt sukker, og bruker risnudler. Bruk gjerne light kokosmelk i suppen, for mindre mettet fett.

Søndag – Grønnsaksterte med butterdeig
Det fine med denne terten er at du kan putte alle mulige grønnsaker oppi den, dvs. eventuelle grønnsakrester du sitter igjen med fra middagene tidligere i uken.

Ukens brød – Grove rundstykker

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: