Kokospletter

Gratulerer med valentinesdagen! Happy Valentinesday!

Jeg håper du har hatt en fin dag i dag, sammen med den eller de du er glad i. Og om du har vært alene, så håper jeg du har hatt en fin dag likevel.

Hvis du helt har glemt unna dagen i dag, så er det fortsatt ikke for sent å overraske din kjære (eller deg selv) i heimen! Disker du opp med disse kokosplettene, og serverer dem med nyrørt bringebærsyltetøy og kardemommeyoghurt, så er du garantert suksess. Kokosplettene smaker aldeles nydelig, og de kommer til å forsvinne på et blunk! Glem ikke at veien til din kjæres hjerte går gjennom maten:) (følg linken).

Det rørte bringebærsyltetøyet i denne oppskriften er gjort tykkere ved at det er blandet inn chiafrø. Det blir et godt og tykt syltetøy, som også er sunt. Her følger oppskriften:

KOKOSPLETTER SERVERT MED NYRØRT BRINGEBÆRSYLTETØY OG KARDEMOMMEYOGHURT

Stek ikke plettene på for høy varme, og lag pletter, ikke pannekaker, så holder de seg sammen.

KOKOSPLETTER

20 pletter:
1 boks kokosmelk ca 400 g

3 egg

1 1/2 dl rismel ( se kommentar nedenfor)

1 middelstor banan

1 ss chiafrø

1/2 ts ekte vaniljepulver (eller skrap ut noen frø fra en vaniljestang)

Et dryss salt
Smør, olje eller kokosfett til steking.

BRINGEBÆRSYLTETØY MED CHIAFRØ

2 ss chiafrø

1 dl vann

3 ss lønnesirup

225 g bringebær, frosne, men tint.

KARDEMOMMEYOGHURT

1 dl kremfløte

2 dl yoghurt naturell

2 ss lønnesirup

1/2 ts støtte kardemommekjerner, eller et dryss med malt kardemomme.

TIL SERVERING:
Lønnesirup.

SLIK GJØR DU:

1. Pletter. Bland sammen kokosmelk, egg, mel og banan til plettene, f.eks med en stavmikser. Rør inn chiafrø, vaniljepulver og salt, og la det stå i ca 15 minuter. Rør om av og til.

2. Bringebærsyltetøy. Bland sammen chiafrø og vann i en bolle. Lå det stå i ca 5 minutter. Tilsett sirupen og bringebærene og miks det sammen. La det stå i ytterligere 5. minutter.

3. Kardemommeyoghurt. Pisk fløten lett. Bland sammen med øvrige ingredienser. Sett det kaldt en liten stund.

4. Stek plettene i smør eller olje på middels varme i et plettjern, eller i en stekepanne. Server plettene med syltetøy og yoghurt.

Kommentar: Rismel kan være litt vanskelig å få tak i. Jeg byttet ut rismel med 1 1/4 dl hvetemel og 2 ss maizena. Men plettene blir absolutt best med rismel (mer crispy), og de blir dessuten glutenfrie. Ekte vaniljepulver fås kjøpt hos funksjonell mat, og sannsynligvis også på helsekost.

Happy Valentinesday!

Kilde oppskrift: Lantliv 2 / 2016

2 kommentarer

  1. Hei Bodil, Hvor har du kjøpt ditt plettjern? Bor i Oslo. Hilsen Reidun

    1. Hei Reidun. Jeg brukte ikke plettjern, men stekte plettene på stekepannen. Det gikk helt fint. Søk på plättpanna på Google så kommer det opp mange nettbutikker som selger slike panner.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: