Hagetanker en vinterkveld

Jeg har så smått begynt å tenke på hagesesongen, selv om det er lenge til. Men planlegging er jo nesten halve gleden ved det å ha en hage!

I år, som tidligere, vil jeg forsøke å få til en rik blomstring i hagen. Jeg skal plante noen nye stauder, helst noen som blir fargerike, store og flotte, og jeg skal sette enda flere georgineknoller enn det jeg har gjort tidligere år. 

Men blomstring i hagen handler jo i aller høyeste grad også om sommerblomstrer i krukker. Spørsmålet er om jeg skal satse på noe helt nytt i år, eller om jeg skal ha krukkene slik jeg har hatt dem de siste årene? Det kan godt hende jeg prøver meg på noe helt nytt. 

Nedenfor har jeg hentet frem noen bilder av hagekrukkene mine fra tidligere sesonger. Jeg har valgt litt ulike sommerblomster de ulike år, men de har alltid hatt samme fargesjanger.
Hortensia og asters. Disse plantet jeg på sensommeren, og de sto langt utover høsten. Det var endel jobb med dem, siden det var viktig å beskytte dem mot regn.
Georgine, hvit margeritt, lobelia, stemor, petunia og spansk margeritt. Disse plantet jeg på forsommeren, og de blomstet til langt utpå høsten.
Petunia, pelargonia og spansk margeritt. Alle er riktblomstrende.
Denne begoniaen har en nydelig rosafarge, og den blomstrer lenge. Det blir nok en slik en her i år også!
Skaugumbegonia og isbegonia i forgrunnen. Disse er lettdyrkede, og blir veldig flotte. I bakgrunnen et bed med sammenplanting av stauder, georginer og roser.
Småblomstret petunia, eller surfinia som den også kalles. En sommerblomst det er lett å lykkes med. Den gule solknappen er også en kjempeflott sommerblomst som blomstrer rikt.
Disse ble drevet frem fra pelargoniastiklinger kjøpt på Plantasjen. De ble veldig flotte!

Ønsker du å se flere bilder fra hagen min, ta en titt her.
Eller her.

Legg inn en kommentar

%d