Dikt på en onsdag 


Morgon
När morgonens sol genom rutan smyger
glad och försiktig
lik ett barn, som vill överraska
tidigt, tidigt en festlig dag

då sträcker jag full av växande jubel
öppna famnen mot stundande dag

ty dagen är du
och ljuset är du
solen är du
och våren är du
och hela det vackra, vackra
väntande livet är du

Karin Boye

Fra samlingen “Moln”, 1922

Det er onsdag, og dagen min kunne absolutt ha vært bedre. Jeg er syk og holder meg hjemme fra jobb. Jeg var hjemme fra jobb i går også, og har nok pådratt meg en kraftig luftveisinfeksjon. Nesa renner, jeg hoster og er tungpusta, og har litt småfeber. 

Antageligvis tok jeg litt for hardt i, da jeg var ute på skitur her om dagen. Jeg har litt lettere astma, og det er ikke så veldig mye anstrengelse som skal til, i kombinasjon med kald luft, før jeg får trøbbel med luftveiene.

Så nå drikker jeg ingefærte, spiser hvitløk (og tar astmamedisin), og satser alt på å bli frisk til i morra. Da skal jeg nemlig til Lillehammer for å delta i en begravelse. Og når jeg først er på de trakter, så har jeg tenkt å slå meg til et par dager. Jeg krysser fingrene for at jeg snart kvikner til igjen! 

På dager som denne, som kunne ha vært bedre, synes jeg det er viktig å se positivt på det. For meg som vanligvis er i god form, så er jo en luftveisinfeksjon bare som en bagatell å regne. Om ikke lenge er jeg frisk og kan gå ut i solen igjen! Og snart er det vinterferie!


Dette diktet av Karin Boye synes jeg er så fint! Et dikt fylt med kraft, livsglede og forventning.

Legg inn en kommentar

%d