Rugbrød laget i langpanne

Dette er et godt og lettlaget brød som det passer fint å servere som tilbehør til supper og gryter, eller bare som vanlig frokostbrød. Brødet blir bare enda bedre av en tur i fryseren, og så varmet opp i stekeovnen.

Rugbrød laget i langpanne
16 biter

1/2 pk gjær (eller en pose tørrgjær)
5 dl melk
1 ss honning
2 små ts salt
1 dl solsikkefrø
8 dl hvetemel 
4 dl fin sammalt rug

Slik gjør du:
Sett ovnen på 225 grader.
Smuldre gjæren i en bakebolle. Varm melken til fingervarmt 37°. Rør ut gjæren i litt av melken til den har løst seg opp, og tilsett så resten av melken, og honning, salt, solsikkefrø, fint sammalt rug, og nesten alt hvetemelet. Spar litt hvetemel til utbakingen.

Kna deigen godt sammen til den slipper kantene. La deigen heve tildekket til dobbelt volum, ca 40 minutter.

Kle en langpanne på 30 x 40 cm med bakepapir. Ta deigen ut av bollen, kna den, og kjevle den ut til en stor leiv som du legger i langpannen. Skjær leiven i firkanter, 16 ruter (bruk gjerne en pizzakutter). La deigen deretter heve over varme (f. eks. over en bolle med kokende vann) i ytterligere 30 minutter.
Stek brødet på nederste rille på 225 grader i 15 minutter. Avkjøles på rist

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: