Vegetarpålegg med erter og bondebønner 

Dette er et sunt og godt vegetarpålegg som også er veldig mettende. Pålegget smaker godt til ulike typer geitost, for eksempel til chrévre eller snøfrisk. Røren kan også brukes til middag, sammen med nudler eller pasta, eller kan inngå som en rett på en buffet. Lag dobbel porsjon hvis du skal servere til mange.

Vegetarpålegg med erter og bondebønner

Ingredienser:

150 frosne erter

150 frosne bondebønner

2 ss olivenolje, eller solsikkeolje 

1 fedd hvitløk, hakket

Revet skall av en sitron

Saft fra en halv sitron

Et dryss salt

Nykvernet pepper.

1 ss olivenolje som røres inn til slutt. (Kan sløyfes).

Slik gjør du:

1. Kok erter og bønner i lettsaltet vann i 3 minutter. Skyll i kaldt vann. Avkjøl.

2. Ha olivenoljen i en stekepanne, og ha i hvitløken. Stek hvitløken på svak varme til den har blitt myk. Ha oljen og hvitløken i en bolle.

3. Kjør erter, bønner og sitronskall til en mos (ikke for finmost). Bruk en stavmikser eller en kjøkkenmaskin. Blandes med hvitløksoljen og sitronsaft. Ha gjerne i litt ekstra olivenolje på toppen (kan sløyfes). Smak til med et dryss salt og godt med nykvernet pepper.

Fakta om bondebønner:

– Bondebønne (Vicia faba) er en gammel kulturplante fra middelhavsområdet som ble dyrket av egyptere, romere og grekere.
– Kalles også hestebønne, fevesbønner, bondevikke.
– 88 kcal pr 100 gram, og 8 g protein.
– Bønnene er en god kilde til vitamin B1, kobber, jern, magnesium, fosfor og kalium.
– Bondebønner kan gjøre deg i bedre humør. Grønnsaken inneholder en kjent aminosyre kalt «L-dopa», som skaper en kjemisk reaksjon i hjernen og frigir dopamin

Kommentar: Bondebønner kan være litt vanskelig å få tak i. Jeg fant de i frysedisken i en innvandrerbutikk. Pakken var merket Broadbeans.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: