Ukemeny 4 / 2017 vegetar

Hei, og god søndagsettermiddag! I denne ukens vegetariske meny har jeg forsøkt å finne frem til middagsretter som det går raskt å lage. Jeg lever jo selv etter hvert for det meste på vegetarkost, og ser at rask tilberedning er et suksesskriterie for å klare å gjennomføre et slikt kosthold.

Når jeg legger ut disse middagforslagene, så vurderer jeg alltid næringsinnholdet i retten. Gir de tilstrekkelig protein, og er andre viktige næringstoffer er tilstede?

Noen næringsstoffer er det viktig å følge med på at en får i seg nok av, blant annet D-vitamin og sink, kalsium, kalium , fettsyrer osv.
Les mer her

Middagsmåltidet er viktig med tanke på å få i seg disse næringsstoffene. For å få et ekstra tilskudd av disse, kan det være lurt å servere en frisk salat til de middagsretter der det passer med salat. Salaten kan enten være helt enkel, og bestå av salat, tomat, agurk og paprika, eller den kan gjøres mer fyldig ved for eksempel å tilsette sitrusfrukter, kiwi, lettkokt blomkål og/ eller lettkokt brokkoli. Også tørket frukt kan være fint å blande inn i salaten (aprikos, fiken). Nøtter og frø er fine å ha oppi salaten, og å strø over maten. (sesamfrø, solsikkekjerner, mandler, cashews). Sunne olje- og edikkdressinger (f.eks vinaigrette) setter god smak på salaten (f eks. rapsolje, valnøttolje)

Her følger menyen. Riktig god uke!

Mandag – Pastasalat med bønner og balsamicostekte tomater

En god og frisk pastasalat. Bruk gjerne fullkornpasta i salaten.


Tirsdag – Røde linser i spicy yoghurt

Dette er en næringsrik rett som det går raskt å lage. Bruk soyayoghurt eller soyarømme for et vegansk alternativ.


Onsdag – Vegetarburger med Pulled Oumph, jalapeño og avokado 

Dette er en lettlaget “burger” laget med pulled Oumph. Retten er vegan. 

Torsdag – Spansk tortilla

Server tortillaen med en frisk salat (se tips over), og brødet som er foreslått nedenfor. 

Fredag – Glutenfri pizza

En deilig og smakfull vegetarpizza med bunn av fettredusert mandelmel. 


Lørdag – Minestronesuppe vegetar

Denne suppen er fyldig og smakfull, og er super å servere på kalde vinterkvelder. Server suppen med rundstykkene som er foreslått nedenfor. Dropp osten oppå, for et vegansk alternativ. 

Søndag – Shepherd’s pie vegetar

Denne Shepherd’s paien har qourn som hovedingrediens.


Ukens brød – Grove rundstykker

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: