Film på en torsdag 


Det er så fint at filmer blir gjort tilgjengelig på DVD kort tid etter at de har gått på kino. Jeg rakk aldri å få sett “Kongens nei” på kino før jul, men så den i går på DVD, i stedet. “Kongens nei” er en flott film som absolutt kan anbefales!


“Kongens Nei” handler om de tre dramatiske døgnene i april 1940, hvor den norske kongen får et ufattelig ultimatum av den tyske krigsmakten: Overgivelse eller døden.

Med tyske fly og soldater i hælene tvinges kongefamilien på flukt. De bestemmer seg for å skille lag uten å vite om de noensinne vil se hverandre igjen. Kronprinsesse Märtha reiser med barna til Sverige, mens kong Haakon og kronprins Olav blir igjen i Norge for å fortsette kampen.

Etter tre døgns desperat flukt, fatter kong Haakon sin endelige beslutning. Han nekter å kapitulere selv om dette kan koste både ham selv, hans familie, og mange uskyldige nordmenn livet.

Kilde tekst: Filmweb

2 kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: